Fehime Alasya

Ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği en genç sporculardan olan ve son olarak katıldığı Sırbistan’daki Drift Şampiyonası’nda ülkemizin gururu olan Ülkü Erçoban, hız tutkusu olanların bunu ana yollarda değil pistlerde yapması gerektiğini dile getirdi.

Hız tutkusunu, kontrollü ve güvenilir olarak yarış pistlerinde yenen 16 yaşındaki Sırbistan Kadınlar Kategorisi Drift Şampiyonu Ülkü Erçoban HALKIN SESİ’ne konuştu. Bebekliğinden beridir etaplarda olduğunu dile getiren Erçoban, hız ve şov tutkusunun nereden geldiğini anlattı. Günümüzde gerçekleşen trafik kazalarının birçoğunun sürat ve alkolle bağlantılı olduğunu sözlerine ekleyen Erçoban, sürücülere pistleri kullanmaları ve alkollü araba kullanmamaları konusunda çağrıda bulundu.

“KOLEJDE SON SINIF ÖĞRENCİSİYİM”

Soru: Kısaca seni tanıyabilir miyiz?

Cevap: Adım Ülkü Erçoban 19 Eylül 1998 doğumluyum. Lefkoşa’da yaşıyorum. Yakın Doğu Koleji’nde son sınıf öğrencisiyim.

“Bir yaşından beridir etaplarda”

Soru: Bu tutkun ne zaman ve nasıl başladı?

Cevap: Bu tutku küçüklükten gelen bir tutku. Babam ve dayım bir dönem ralli yarışlarına katılıyorlardı. Bende bir yaşından beri ralli etaplarında babamı seyretmeye gidiyormuşum.

18-08-2015-10-27-14416600.jpg

“ONLARIN DESTEĞİ OLMASA YAPAMAZDIM”

Soru: Destekçilerin kimler?

Cevap: Şu anda beni destekleyecek bir sponsorum yok yani destekçilerim tabi ki babam, annem ve ailem. Ailemin desteğiyle ben şu anda bu sporu yapabiliyorum. Onlar destek vermese yapamazdım.

“DİSİPLİNLİ VE PROGRAMLI BİR KİŞİYİM”

Soru: Antrenmanların ne sıklıkta? Güncel hayatını nasıl etkiliyor?

Cevap: Güncel hayatımı tabi ki etkilemiyor disiplinli ve programlı bir kişiyim, derslerimi aksatmadan antrenmanlarımı yapıyorum. Şu anda yaz tatili olduğu için antrenmanlarımı daha sık yapabiliyorum. Haftada en az bir veya iki kez antrenmanım oluyor, bunlar da yaklaşık 2-3 saat sürüyor.  

“PAHALI BİR SPOR”

Soru: Bu spor pahalı bir spor mu? Maliyeti ne?

Cevap: Bu spor tabi ki çok pahalı bir spor dalı. Maalesef her antrenmanda bir çift lastik değil bazen dört çift lastik attığımda oluyor. Lastik dışında benzinimizde var. Yani her antrenmanda yaklaşık olarak en fazla bin Türk Lirası harcıyorum.

“PİSTLERDE HIZ YAPIN”

Soru: Hız tutkusu olan gençlere neler söylemek istersin?

Cevap: Hız tutkusu olan gençlere yollarda değil de pistlerde hız yapmalarını tavsiye ediyorum.

18-08-2015-10-26-11109800.jpg

“HIZ TUTKUMU ‘DRİFT’ İLE YENİYORUM”

Soru: Hız tutkunu bu şekilde mi yeniyorsun?

Cevap: Drift sporu sayesinde hız tutkumu bu şekilde yeniyorum. Ehliyetimde olmadığı için yolda araba kullanmıyorum. Ehliyetim de olsa yollarda araba da kullansam yine de hız yapmam ve tüm kurallara uyarım. Gerek bu sporun gerekse günlük hayatımızda yollarda kullandığımız arabaların, süratin şakası olmadığını çok iyi biliyorum.  

“YOLLARDA HIZ YAPMAYIN, ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYIN”

Soru: Yollarda sürat yapan veya veya alkollü araç kullanan sürücüler var, bu konularda neler söylemek istersin?

Cevap: Trafik kazalarının büyük bir bölümü hız ve alkollü sürücüler nedeniyle oluyor. Hız yapmak isteyenlere, pistlerde hız yapmalarını öneriyorum. Böylece yollarda hız yapma isteklerinin azalacağına inanıyorum. Alkol alıp araç kullanımı yapan bilinçsiz sürücülere de alkol aldıktan sora araba sürmemelerini tavsiye ediyorum. Hem kendinizin hem de başkalarının can güvenliğini tehlikeye atmayın…

“En büyük hayalim olan Drift Allstars ya da Formula Drift”

Soru: Deneyimlerin ve en büyük hayalinden söz edermisin?

Cevap: Sırbistan yarışının yanı sıra geçen seneden beri Kuzey Kıbrıs'taki yarışlara katılıyorum. Bu sene Güney Kıbrıs’ta yarışmaya da başladım. İleriki zamanlarda en büyük hayalim olan Drift Allstars ya da Formula Drift gibi yerlerde de yarışmak istiyorum.

18-08-2015-10-28-12830600.jpg

18-08-2015-10-28-69736100.jpg