Ozan Atak

Kezban Yönlüer’in dünkü duruşmasında davaya ait kanıtların çalındığı iddiası baba Ahmet Yönlüer tarafından da yinelendi. ADA TV’de Ada Raporu isimli programda konuşan Yönlüer çarpıcı iddialarda bulundu. Kazanın olayın gidişatıyla ilgili konuşmayacağını, yargıyı etkileme gibi bir düşüncesinin olmadığını kaydeden Yönlüer şunları söyledi: “Asla birilerini etkileme niyetinde değilim.Kızımın duruşmasıyla ilgili yorum yapmayacağım. Dava hakkında belli deliller belgeler var. Ne var ki bazı çevreler bu olayı örtbas etmek istiyorlar. Dün duruşma salonunda polislerin nezaretinde ve orda bulunan ortamda, bizim avukatımızın tanıklığında olan olaydan bahsedeceğim. 

“BENİM AVUKATIM ‘HAYIR BUNLAR BANA VERİLMEDİ’ DEDİ” 

Duruşma başladı, iddia makamı bazı CD’ler çıkardı, bunların kayıt altına alınmasını istedi. Bunun gerekçesi olarakda bu delillerin bizde de olması gerektiğini söyledi. İddia makamı delillerin daha önceden verdiğini kaydetti. Günün sonunda bizim avukatımız sayesinde CD’ler kayda geçti. Savcılık diyorki‘aynısını savunma avukatına verdim.’ Benim avukatımda ‘hayır bunlar bana verilmedi’ diyor. Bir karar alındı, bunu biz çözemeyiz. Yargıç kısa bir ara vererek CD’lerin izlenmesini istedi.Bu elinizdekileri belliki sizde bilmiyorsunuz sizde bu arada izleyin. Ona göre karar vereceğim dedi bu arada avukatımız Emre Beyde kendi üstünde bulunan CD’leri de masaya koydu. 

“KIZIM DA ŞAHİT…” 

Biz çıktık Emre’yle bir şeyler konuşalım diye… Biz iki üç dakika içinde geri döndük. Geri döndüğümüzde ben savcı Ahmet Varol’un Emre’ye‘aha be Emre aha görüntüler yoktur dedin, görüntüler var’ dediğini duydum. Kızım da şahit oldu. Kızım dediki ‘baba dedi hepimiz gördük savcı,Emre Bey’in önündeki CD’lerden birini alıp Evrim Belge’ye verdi ve Evrim Belgede dosyaların içinden başka CD çıkartıp Ahmet Varol’a verdi.Bunun üzerine emre dışarıya çıkıp mahkeme heyetine gitti. Biraz sonra heyet odaya girdi. Emre Kadri yaşanan olayı CD’nin nasıl alınıp konulduğunu söyledi. Mahkeme başkanı bunun önemli bir iddia olduğunu,herkesin aranacağını, bu olaya şahit olan herkesin ifade vermesi gerektiğinisöyledi. Kapılar kapandı ve arama yapıldı. Biz Adli Şube’ye olayı tüm çıplaklığıyla anlattık. Lütfen bu işi araştırın. Kamuoyunu aydınlatın.”