Gönyeli’de 18 Ocak 2010 tarihinde Alkın Coşkun’un ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili Kezban Yönlüer’inyargı süreci sürüyor. Tartıştığı kişi tarafından yola itilen Alkın Coşkun, o sırada yoldan aracıyla geçmekte olan Kezban Yönlüer’in aracının altında kalmıştı.Başının üzerinden aracıyla geçtikten sonra olay yerinden kaçan Kezban Yönlüer, bir süre sonra polis tarafından yakalanarak tutuklanmıştı. 

18 Ocak 2010 tarihinden bu yana yargılanması sorun olan ve ruhsal problemleri olduğu gerekçesiyle davası durmadan ertelenen Kezban Yönlüer’in davası, geçtiğimiz hafta Ağır Ceza Mahkemesi’nin emriyle tutuklanarak hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmişti. 

DAVASI UZADIKÇA UZUYOR 

Alkın Coşkun’un ölümüne sebep verdiği öne sürülen sanık Kezban Yönlüer’in Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün itham edilmesiyle davası görülmeye başlandı.Duruşması dün de devam eden Kezban Yönlüer’in bu kez de avukatı mahkemeye gelmeyince dava yine ertelendi. 
Sanık Kezban Yönlüer’in avukatı Emre Kadri’nin, Girne Kaza Mahkemesi’nde başka bir davasının olmasından dolayı hazır bulunamaması üzerine, dava 16 Ekim Perşembe gününe ertelendi. 
Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, geçtiğimiz hafta Kezban Yönlüer’in davasında, komşusu olduğu ve davada taraf tutulduğu düşüncesi olmasın diye, davadan çekildiğini açıklamıştı. 
Dün yargı önüne çıkarılan Kezban Yönlüer, Kıdemli Yargıç Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin karşısına çıktı.