Suna ERDEN 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2012 yılında yaşamını yitiren Alkın Coşkun’un ölümüyle ilgili yargılanan Kezban Yönlüer’in davasında sona gelindi. Yerde yatan Alkın Coşkun’un başının üzerinden aracı ile geçtikten sonra kaçan ve olaydan üç gün sonra tespit edilen Yönlüer’in ağır ceza mahkemesinde görüşülen davasının dün son oturumu yapıldı. Başkan Peri Hakkı huzurunda görüşülen duruşmaların dünkü oturumunda İddia Makamı ve savunma son kez hitaplarını yaptı. Hitapların ardından duruşma karar açıklanmak üzere 16 Aralık 2014 tarihine ertelendi. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın baktığı davada kararı Yargıç Ulunay okuyacak. 

SONUCA GELİNDİ 

Gönyeli ’de 18 Ocak 2012 tarihinde Alkın Coşkun’un ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili 2 yıldır tamamlanamayan yargı sürecinde birçok skandal ortaya çıkmıştı.Alkın Coşkun’un başının üzerinden aracı ile geçtikten sonra kaçan ve olaydan üç gün sonra tespit edilen Yönlüer ilk olarak araç lastiklerini değiştirmesi ile gündeme gelmişti. Yapılan incelemede aracın lastiklerinin değiştirildiği tespit edilse de aracın alt kısmında bulunan doku örnekleri gerçeği ortaya çıkarmıştı. Türkiye’ye gönderilen doku örneklerinin analiz sonucunda Alkan Coşkun’a ait olduğu tespit edilmişti. Yönlüer daha sonra psikolojik sorunları olduğu gerekçesi ile 2013-2014 Ekim ayına kadar duruşmalara katılmaması ile gündeme geldi.Yönlüer’in duruşmalara katılamama nedeninin Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan heyetin değişmesini beklemesi olduğu öne sürüldü. Son olarak savunmanın davaya ait kanıtların savcı tarafından alındığına dair iddia ortalığı karıştırmış ancak yapılan polis soruşturması sonucu bu iddianın asılsız olduğu ortaya çıkmıştı. 

KARAR GÜNÜ BELLİ OLDU 

Yıllardır sürüncemede olan davada dün son duruşma gerçekleştirildi. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet 16 Aralık tarihinde sanık hakkındaki kararını açıklayacak.