Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde Alkın Coşkun’un ölümü ile ilgili görülen  duruşmada Savcının gizlice zanlının masasından aldığı ve Polis Subayına verdiği iddia edilen kaza ile ilgili CD Polis Tahkikat Subayı’nın dosyasından Sanık avukatına çıktı.

18 Ocak 2012 tarihinde Gönyeli’de Ecevit Caddesi üzerinde, Alkın Coşkun isimli kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza sonucu Keziban Yönlüer’in Sanık olarak yargılandığı davada bugün eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Ağır Ceza Mahkemesinde yaşanan olay herkes tarafından şaşkınlıkla izlendi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Yüksek Yargıç Peri Hakkı başkanlığını yaptığı, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Mahkeme heyeti huzurunda görülen duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve Kezban Yönlüer’in savunmasını yapmak üzere de Avukat Emre Kadri hazır bulundu.

AVUKATIN MASASINDAN CD ALINDI TAHKİKAT MEMURUNA VERİLDİ İDDİA EDİLİYOR

Ölümlü Kazada zanlı olarak tutuklu bulunan Kezban Yönlüer’in babası Ahmet Yönlüer yaptığı açıklamada, "Bugün kızım ile ilgili Ağır Ceza Mahkemesi'nde Duruşma esnasında, Avukat Emre Kadri’nin dosyası içerisinde bulunan ve savunma açısından çok önemli ve oluşma vardı. Ağır Ceza Heyeti bir ara duruşmaya ara verdi. Kızımın Avukatlığını yapmakta olan Avukat Emre Kadri’nin masasında olay anını içeren görüntülerin kayıtlı olduğu bir adet CD vardı. Ara verilince birçok kişi Mahkeme koridoruna çıktı. Ancak aileden bazıları Mahkeme Salonunda kaldı. Bir ara Emre Kadri’nin masası üzerinde bulunan olay ile ilgili  CD kayboldu. CD’nin kaybolması ile duruşmaya ara verildi ve Mahkeme Başkanı Peri Hakkı tarafından anında verilen emir üzerine, salonun tüm kapıları kapatılıp kimsenin dışarıya çıkmasına izin verilmedi. Peri Hakkı hemen CÖŞ’ü arayarak oraya 3 Polis Mensubu getirtti ve arama yaptırttı. Yapılan arama neticesinde de kaybolan CD, Başsavcılığın tanığı olan Polis Müfettiş Muavini Evrim Belge’nin dosyası içerisinde bulundu." dedi.

SONUNA KADAR GİDECEĞİM

Ahmet Yönlüer açıklamasına devamla, "Bizim aile fertlerinden bazıları CD’nin Savcı tarafından alınarak Polis Tahkikat Subayına verdiğini iddia ediyor. Yaşanan bu olay bence bir skandaldır.  Mahkeme duruşmalarında sanırım ilk kez böyle bir olaya rastlanıyor. Başkan Peri Hakkı’nın talimatı ile Polis tarafından konu hakkında yasal işlem başlatıldığını öğrendim. Bize olayın üzerine fazla gitmeyin bırakın kapansın deniyor. Ben bu işin sonuna kadar gideceğim. Sonu nereye varırsa varsın bu işin peşini bırakmayacağım." ifadesinde bulundu.