23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Yorgancıoğlu, 23 Nisan’ın dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olduğuna işaret etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu mesajında şunları belirtti:

“Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi kararlarını verebilen, üretken, çalışkan, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek donanım ve yeteneğe sahip gençler olarak yetişmeleri hepimizin ortak hedefidir.

Çocukların demokrasiye, bilime ve insan haklarına saygılı bireyler olarak toplumsal ve evrensel barışın korunması için çaba göstermeleri ülkemizin ilerlemesi adına büyük önem taşımaktadır.

Bu uğurda bizlere düşen görev onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, gerek aldıkları eğitimleriyle gerekse de sosyal yönden kendilerini geliştirmelerini sağlayarak güçlü ve kendine güvenen bireyler olarak yetiştirmektir.

Bu sayede ülkemizi daha ileriye götürebilir, yeni nesillerin yenilikçi ve çağdaş dünya medeniyetleriyle bütünleşmesi yolundaki hedeflerimize ulaşabiliriz.”

Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Yorgancıoğlu, bugünü çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle andı.