Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Çanakkale Ortaokulu ve kardeş okulu TC Çanakkale Cumhuriyet Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini kabul etti.

Başbakan Yorgancıoğlu kabulde yaptığı konuşmada, öğrencilerin adada farklı yaşam biçimlerini görmesi, tanıması ve geleceğe yönelik ilişkilerin gelişmesi adına kardeş okul ziyaretlerinin önemine vurgu yaptı.

Kardeş okul uygulamasının diğer okullara da yayılması gerektiğini kaydeden Yorgancıoğlu, gençlerin birkaç günlük ziyarette ülkeyi ve ülke insanını daha iyi tanıyıp, daha çok seveceğine inanç belirtti. Yorgancıoğlu ziyaretin hoş ve iyi geçmesini diledi. 

Çanakkale Ortaokulu Müdürü Emin Özkalp, eğitimin sadece dört duvar arasında olmaması gerektiğine inandıklarını belirtti. Özalp, çocukların medeni cesaretini, kültürel gelişimini artırıcı ve ebedi dostlukların kurulacağı ortamlarda bulunmalarının önemli olduğunu söyledi.

TC Çanakkale Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Civelek de, 4 öğretmen ve 10 öğrenciyle bulundukları KKTC’de çok sıcak karşılandıklarını belirtti.

Bu tip ziyaretlerin iki ülke arasındaki dostlukların daha da pekişmesi, ilişkilerin gelişmesi ve daha samimi olması adına önemli olduğuna işaret eden Civelek, “KKTC bizim canımız kanımız, buradaki her güzel ve iyi şey bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Civelek, Başbakan Yorgancıoğlu’na,  Çanakkale’nin simgesi el yapımı saat ve Çanakkale Savunması’nın 100. yılı dolayısıyla Çanakkale Valiliği tarafından hazırlanan eseri sundu.