Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, BRT’de yayınlanan Günün Özeti Programında gelişmeleri değerlendirdi.

Hükümetlerin 5 yıllık bir süre için göreve geldiğini kaydeden Yorgancıoğlu, “5 yıl süremiz olasaydı birçok projeyi hayata geçirebilirdik” dedi.

Bu süreçte hükümet programında yer alan bazı yasaları ve polisin sivil otoriteye bağlanması gibi konuları hayata geçiremediklerini kaydeden Yorgancıoğlu, ancak programda yer almayan ve toplumun lehine olan, İyi İdare Yasası, askerliğin kısaltılması, organ nakli gibi birçok yasayı hayata geçirdiklerini söyledi.

Yeni hükümet oluşana kadar hükümetin görevini sürdüreceğini kaydeden Yorgancıoğlu, bu süreçte hükümeti büyük sorumluluk altına sokacak kararlar üretmekten kaçınacaklarını ifade etti.

Yorgancıoğlu, bu bağlamda Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin eylemi ile ilgili olarak bir karar üretmeyeceklerini ifade etti.

Belediyelerin su yönetimi projesi ile ilgili olarak ise Başbakan Yorgancıoğlu, suyun Temmuz ayında ülkeye geleceğine inanmadığını ancak suyun nasıl yönetileceğine dair bir çalışmanın sonuçlanması gerektiğini kaydetti .

Bununla ilgili olarak hükümet ve belediyelerin beraber oturup bir karar vermesi gerektiğini, belirten Başbakan , “aksi takdirde su gelecek ama biz hala tartışıyor olacağız” dedi.

“Her şeyi mükemmel yaptım” iddiasında olmadığını da ifade eden Yorgancıoğlu, hükümeti aldıkları noktadan ileriye taşıdıklarını, ihracat ve ithalatın ile arttığını yatırımların çoğaldığını ifade etti.

Yorgancıoğlu, ama her şey tamam değildir. İyi bir mesafeyi kat etiğimizi düşünüyorum “ dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu, “Yeni hükümetin başarılı olması için elimizden gelen her şeyi ve verilecek her görevi yapmaya hazırız şeklinde konuştu.

Yorgancıoğlu, “yeni hükümetin bizim öngörmediğimzi hedefleri de ekleyerek tüm bunları hayata geçrimeisni temenni ediyorum. Bunun için de elbirliği ile çalışmamız gerekiyor” dedi.

Siyasetten kopmayacağını, milletvekili olarak görevine devam edeceğini belirten Yorgancıoğlu, uyuşturucu ile mücadele ve 200 dönümlük yeşil alan projesinde bir fiil çalışma aruzunda olduğunu ifade etti.

Yorgancıoğlu, erken seçim gündemde olabilir mi sorusuna karşılık ise “bana göre halkın çıkarına değildir, halkımız kendine hizmet edecek bir hükümet istiyor” dedi.

Yorgancıoğlu, konuşmasını “2 yıllık bu dönem içerisinde eksiğim olabilir, yanlışım olabilir, ama hep iyi niyetle hizmet etmeye çalıştım, kusurum olduysa özür dilmesini de bilirim, yeni hükümetin halkın beklentilerini karşılamasını temenni ederim” sözleriyle tamamladı.