Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndaki güncel konuşmalarda hükümetin ekonomik ve mali politikalarıyla çalışma hayatındaki sıkıntılar ve Karpaz’ın sorunları ele alındı.

İlk sözü alan CTP Lefkoşa Milletvekili Özkan Yorgancıoğlu, “Hükümetin Ekonomik ve Mali Politikaları” konulu konuşmasında, yatırımcılara çağrı yaparak, ihalesiz anlaşmalara imza atılmamasını aksi halde konunun mahkemeye taşınabileceğini söyledi.

Hükümeti vatandaştan çok hükümet olmanın nimetlerini sevmekle suçlayan Yorgancıoğlu bunun icraatlardan görülebileceğini ifade etti.  Hükümetin ihtiyaç analizi yapmadan istihdamlar gerçekleştirdiğini söyleyen Yorgancıoğlu, bunun vatandaşa kaliteli hizmet olarak dönmesinin mümkün olmadığını anlattı.

Devlete gereksiz istihdamlar yapılırken kaynak yok denilerek Kar-İş’e ödeme yapılmadığını söyleyen Yorgancıoğlu, hükümet yetkililerinin sürekli devletin bütçesine külfet yüklediğini iddia etti.

Et fiyatlarındaki yükselme konusunun bir an önce ele alınması gerektiğini anlatan Yorgancıoğlu, koşullar böyleyken kimsenin vatandaşa Güney Kıbrıs’tan alışveriş yapma deme hakkı olmadığını savundu.

BEROVA: “VERİLEN ÜCRET MAKUL"

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da konuşmasında, Kar-İş ile yapılan sözleşmeyi okuyarak, şu an verilen ücreti makul bulduklarını ve iletişime açık olduklarını ancak yüzde 26 zam dayatmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

ÇAVUŞOĞLU: “KASAPLAR FİYATI YUKARI ÇEKTİ”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, kasapların fiyatları yukarı çektiğini dile getirerek, marketlerdeki et fiyatlarının kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Küçükbaşta kuralın alınan fiyatın 2,2 katına satış olduğunu ve bunun da 35-40 TL bandına denk geldiğine işaret eden Çavuşoğlu, büyükbaşta ise bunun 2,5 kata kadar çıkabileceğini, yani 35 TL civarlarına denk geldiğini söyledi.

Küçük kasapların hayvan alamayacak noktaya getirilmeye çalışıldığını ve buna izin verme niyetinde olmadıklarını kaydeden Çavuşoğlu, ithale yol açacak ya da Güney Kıbrıs’tan geçişlere izin verecek bir açılıma gitme düşüncecisinde de olmadıklarını dile getirdi.

Çavuşoğlu konuyla ilgili her türlü tedbiri almaya hazır olduklarını anlattı.

YORGANCIOĞLU: “ET FİYATLARI KONUSUNDA REKABET KURULU’NU GÖREVE ÇAĞIRIN”

Yeniden söz alan CTP Lefkoşa Milletvekili Özkan Yorgancıoğlu, “Keşke Mercedes marka makam araçları alınırken de devletin parasına karşı bu kadar özenli olunsaydı.” dedi.

Yorgancıoğlu et fiyatları konusunda Rekabet Kurulu’nun göreve çağrılmasını istedi.