Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindeki heyeti kabulü sırasında yaptığı konuşmada, Demirtaş ile ilk tanıştıklarında ticaretin önünün açılması halinde ülkedeki çözümün de biraz daha kolay olabileceğini belirttiğini, bu  tespitin doğru olduğunu kaydetti.

Ticari ilişkiler geliştiği sürece insanların birbirini anlaması ve birbirine daha çok bağımlı olması sonucunun doğacağına dikkat çeken Yorgancıoğlu, bu anlamda yürütülen çalışmaları takdir ettiğini kaydetti.

İzmir Ticaret Odası ile Kıbrıs Ticaret Odası ile fikirlerinin uyuşup örtüşmesinin önemine dikkat çeken Yorgancıoğlu, “Umarım ve dilerim ki önümüzdeki günlerde bu işbirliği daha yüksek seviyelere çıkar ve her iki tarafında birbirine katkısı olur. Dünya ölçeğinde iş yapan sizlerin bize aktaracağı deneyimler vardır mutlaka. Bizlerin de küçük de olsa kendimize özgü deneyimlerimiz vardır. Deneyimleri paylaşmak ve geleceğe dönük yarar sağlamak önemlidir” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş konuşmasında, Dışişleri Bakanı’nın daveti üzerine adaya geldiklerini söyleyerek, Kıbrıs ile Türkiye’nin mesafe dahil her şeyde yakın olduğunu ve işbirliklerinin devam ettiğini kaydetti.

Demirtaş, daha köklü işbirliği için neler yapılabileceği konusunu da görüştüklerini dile getirerek, “KKTC’deki iş alemini dünya gerçeği olan rekabete nasıl hazırlarız, biz nasıl katkı yapabiliriz ve ihracat konusunda neler yapabiliriz ve işletmelerin rekabete uyumuyla ilgili eğitim programları yapabilir miyiz? Bunlara bakıyoruz. Bunun için de İzmir ekonomi üniversitesi hocalarını da buraya getirdik. Birlikte beler yapacağımızı konuşma fırsatı bulduk” ifadelerini kullandı.

“Umut ediyorum ki adada da birleşmiş bir Kıbrıs’ta da gelir düzeyi artar, ticaret artar, Kıbrıs dünyaya açılan bir ada haline gelir” şeklinde konuşan Demirtaş, adanın gelişme sağlanması için de ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.