Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bugün, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nı (KTEZO) ziyaret etti.

Yorgancıoğlu ziyaretinde Çıraklık ve Yetişkinlik Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu, öğrencilerle sohbet etti ve KTEZO Başkanı Mahmut Kanber ile görüştü.

KANBER

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber ziyarette yaptığı konuşmada, Oda olarak hükümetten taleplerini iletti.

Kanber, Çıraklık ve Yetişkinlik Eğitim Merkezi’nin daha etkin hale getirilmesi, esnaf ve zanaatkarları ilgilendiren yasalarda gerekli tadilatların yapılması, üretim ve pazarlama kooperatifiyle ilgili çalışmalara katkı sağlanması, hukuk ve muhasebe ofisi kurulması için destek verilmesi, otellerde sertifikalı çalışma kotası konmasını, mesleki şoförlük sertifikasyonu eğitimi çalışmalarına katkı konması ve vergi yasasının daha adil hale getirilmesi için destek istedi.

Kanber taleplerini Başbakan Yorgancıoğlu’na yazılı olarak da sundu.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da konuşmasında, ülkenin esnaf ağırlıklı bir ekonomiye sahip olduğunu ifade ederek, bu açıdan KTEZO’nun çalışmalarının önemli olduğunu belirtti.

Hükümet olarak esnafa destek için yaptıkları çalışmaları anlatan Yorgancıoğlu, Çıraklık ve Yetişkinlik Eğitim Merkezi’nin hem hükümetin kendi önüne koyduğu bir hedef hem de ülke ekonomisi için ihtiyaç olduğunu kaydederek, bu konuda gerekli desteği verdiklerini anlattı.

Başbakan Yorgancıoğlu, Kanber’in Oda olarak talepleriyle ilgili hükümet olarak gereğini yapacaklarını, geçmesini istedikleri yasaların da Meclis’e sevk edilmesi için işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

1425986288.jpg