Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’ni ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Başkanı Ahmet Ulubay, Yorgancıoğlu’nu derneklerinde görmekten onur duyduklarını belirterek, ilk kez bir KKTC Başbakan’ının derneklerini ziyaret ettiğini ve bunu unutmayacaklarını söyledi.

Yorgancıoğlu’nun sivil toplum örgütlerinin gelişmesi için elinden geleni yaptığını ifade eden Ulubay, dernek hakkında bilgi verdi.

Uluslararası Kızılay Federasyonu’nda gözlemci üye olduklarını vurgulayan Ulubay, devletle ilişkilerinde ve dış temaslarda yasadan kaynaklanan sıkıntı yaşadıklarını belirterek, hazırlanacak tüzükle sıkıntıların ortadan kalkabileceğini söyledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kızılay Derneği’nin ülkede çok önemli görevler üstlendiğini belirterek, önemli olanın insanların yaşam kalitesini daha ilerilere taşıyarak, mutlu etmek olduğunu kaydetti.

Uluslararası ilişkilere bakıldığında Kızılay’ın birçok sivil toplum örgütünden daha ileri bir noktada olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, derneğin daha da etkin bir konuma gelmesi temennisinde bulundu.

Yorgancıoğlu, “Hükümet olarak görevimiz halkımıza hizmet eden sivil toplum örgütlerinin konumlarını rahatlatmaktır, yasal zemine oturmalarını sağlamaktır” dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu, yasa ve tüzük konusundaki değerlendirmeleri dikkate alarak daha yetkin bir zemin yaratacaklarını söyledi.