Ziyaretinde dernek binasındaki müzeyi de gezen Yorgancıoğlu, ziyarette hazır bulunan dernek mensuplarıyla birlikte bir dakikalık saygı duruşunda da bulundu.

Yorgancıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, sosyal medya “facebook” üzerinden Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’nin çalışmaları ile dernek başkanı hakkında yapılan olumsuz yorumlara da değinerek, her ailenin şehit yakını bulunduğu, bundan dolayı her Kıbrıslı Türk’ün dernekle bir bağının olduğunu ve derneğin bu camia ile ilgili yürüttüğü çalışmalarının takdir edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorgancıoğlu, “Kimin ne dediği çok önemli değildir. Kimin ne yaptığıdır önemli olan. Sizin ne yaptığınız ortadadır. Toplum tarafından da takdirle karşılanıyor” dedi.

Ülkede yaşayan ancak statüsünü alamayan kişilerle ilgili olarak yasal çalışmaların devam ettiğini kaydeden Yorgancıoğlu, konunun üzerinde acele edilmemesi  ve titizlikle durulması gereken bir konu olduğunu da belirtti.

Ziyaretin anısına Başbakan Yorgancıoğlu’na plaket takdim edildi.

ERSAN

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ise, şehitlere yaraşır çalışmalar yürüten derneğin herhangi bir siyasi partiyle bir bağının bulunmadığını ancak son günlerde facebook üzerinden dernek çalışmaları ve Dernek Başkanı hakkında dernek üyesi olmayan bazı kişiler tarafından “kötü şeyler” yazıldığını kaydetti.

Derneğin avukatı aracılığıyla dernek çalışmaları ve Dernek Başkanı ile ilgili kötü şeyler yazanlarla ilgili tazminat davası açacaklarını kaydeden Ersan, “Dernek kurulalı 40 yıl doldu, ilk defa olarak birkaç kişi deneğimizin ve şahsım aleyhinde bazı kelimeler kullandı” dedi.

Ersan, Petrofan (Esendağ) köyünde kayıp kazı çalışmalarında kemik kalıntıları bulunan 4 Kıbrıslı Türk’e şehit statüsü verilmesini engelleyen yasada gerekli düzenlemenin yapılmasını da talep etti.

Başbakan’ı, kuruluşunun 41’inci yıldönümünde dernekte görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ersan, Başbakan Yorgancıoğlu’nun şehit oğlu ve şehit kardeşi olduğuna da işaret etti.