Kabulde ilk sözü alan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevcut süreçte KKTC’yi ziyaret ederek her zaman olduğu gibi Kıbrıs Türk halkının haklı davasının yanında olduklarını vurgulamak istediklerini ifade etti.

Çavuşoğlu, “Anavatan ve garantör ülke Türkiye,  KKTC’nin her zaman yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir” dedi.

Çavuşoğlu, ziyaret çerçevesinde müzakere sürecinde hangi aşamada olunduğuna ilişkin değerlendirme fırsatı bulduklarını, ileriki süreçte birlikte atılacak adımların da değerlendirildiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, KKTC’nin ekonomik alt yapısını güçlendirmek ve uluslararası alanda hak ettiği yeri alması için birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Türkiye hükümetinin pozitif tavrının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarının korunmasının söz konusu olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu konudaki desteğine  teşekkür etti.

Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk halkının ada üzerinde ve etrafındaki doğal zenginliklerde hakkının söz konusu olduğunu vurgulayarak, bu hakkın kullanılması ve korunması adına Türkiye ile işbirliğinin mevcut olduğunu söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu, KKTC ekonomisinin geliştirilmesi adına yapılan katkıların devam ettiğini görmenin de kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Ekonominin geliştirilmesine ilişkin çabaların sürdüğünü kaydeden Yorgancıoğlu, Türkiye’nin ekonomiye desteği için de teşekkür etti.

Ziyaret sırasında Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile Dışişleri Bakanı Özdil Nami de hazır bulundu.

1421253937.jpg

1421253938.jpg