Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle yaklaşık bir buçuk saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 15.00’te başlayan toplantıya Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu,  Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile beraberlerindeki heyetler katıldı.

Akıncı, görüşmede parti başkan ve yetkililerine Kıbrıs konusunda başlayan yeni müzakere süreciyle ilgili bilgi verdi.

Görüşmenin ardından parti başkanları basına açıklamada bulundu.

YORGANCIOĞLU: “YAPICI BİR GÖRÜŞME OLDU”

CTP-BG Genel Başkanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada, Akıncı’nın toplantıda, seçildiği günden bugüne kadar yapılan görüşmelerde ele alınanları kendileriyle paylaştığını ifade etti.

Görüşmelerin kısa süre önce yeniden başlaması nedeniyle çok fazla gelişme yaşanmadığını anlatan Yorgancıoğlu, toplantıda müzakereci Özdil Nami’nin de yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi verdiğini kaydetti.
 
Yorgancıoğlu şöyle devam etti:

“Bizler de kendi pozisyonumuzu sayın cumhurbaşkanımıza ilettik. Bundan sonra bu tür toplantıların olaylar geliştikçe daha sık olması konusunda bir mutabakatımız oldu. Bugün yapıcı bir görüşme oldu kısacası.

Bir başlangıç olması nedeniyle çok teferruatlı olmamış olmasına rağmen yapıcı bir görüşmeydi. İki taraf arasındaki görüşmeler yapıldığı sürece de bu tür toplantıların görüş alışverişinde bulunmak adına tekrarlanması konusunda bir mutabakata varıldı."