Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş, Afet ve Acil Durum Yönetim Mekanizması taslağını görüşmek üzere Başbakanlık’ta bir araya geldi.

Başbakanlık’ta gerçekleştirilen toplantının başında basına açıklama yapan Yarımbaş,Başbakan’ın direktifi üzerine Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın afetlerde edindiği tecrübe ışığında Kriz Yönetim Sistemi’nde tespit ettiği eksikliklerin giderilmesi veya değiştirilmesi gereken hususların düzenlenmesi için çalışma başlattığını kaydetti.

İlk aşamada analiz yapıldığını, ardından tüm kurumların imkan ve kabiliyetleri ile kriz yönetimine yapabilecekleri katkıyı değerlendirmek için seminer düzenlediklerini  kaydeden Yarımbaş, Başbakan’a seminer sonuçları ve yapmayı düşündükleri değişiklikler hakkında bilgi verileceğini ifade etti.

Yarımbaş, gereken düzenlemeler Başbakan’ın talimatıyla yapıldıktan sonra tatbikat yapılacağını, tatbikatın ardından gerekmesi halinde taslağın tekrar revize edileceğini, 2015 sonuna kadar yeni Kriz Yönetim Sistemi’nin konsept ve şeklinin hazır olmasını planladıklarını ifade etti.

Yarımbaş, desteklerinden dolayı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Başbakanlık Müsteşarı’na teşekkür etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, Sivil Savunma Teşkilatı’nın Kriz Yönetim Sistemi üzerinde çok ciddi ve hassas bir çalışma yürüttüğünü, yapılan çalışmayla amaçlananın  kriz durumlarının nasıl aşılabileceğinin prensiplerinin ortaya konması olduğunu  kaydetti.

Yorgancıoğlu, çalışmalarından dolayı Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı ve ekibine teşekkür etti.