Kıbrıs Türk Ekonomi Kurumu ve Kıbrıs Mülkiyeliler Birliği’nin işbirliğinde “Faiz ve Kur Hareketleri ve 2015 Beklentileri” konulu konferans düzenlenecek.

Konferansta; Dünya Bankası, IMF, Türkiye Dış Ticaret Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda danışmanlık hizmetleri de yapmış olan Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Profesör Doktor Ercan Uygur, faiz ve kur hareketleri konusunda son gelişmeleri aktaracak.

Kıbrıs Türk Ekonomi Kurumu Başkan Yardımcısı Doçent Doktor Vedat Yorucu, düzenlenecek konferansla ilgili BRT’ye açıklama yaptı.Yorucu, 2014 yılının çalkantılı geçtiğini, döviz kurlarında iniş ve çıkışlar yaşandığını anımsattı.

2015 yılına da aynı belirsizlik içinde girildiğini kaydeden Yorucu, kur ve faiz konularında deneyimli bir isim olan Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Profesör Doktor Ercan Uygur’un son gelişmeleri katılımcılarla paylaşacağını söyledi.

Yorucu, “Özellikle kur ve faiz hareketlerinin yorumlanması bakımından en saygın şahsiyetlerden biri olan Profesör Doktor Ercan Uygur’u konferansa davet ettik. 26 Ocak 2015 Pazartesi günü YDÜ Kütüphanesi’nde saat 18.00’de bize bir sunum yapacak. Ercan Uygur, Dünya Bankası, IMF, Türkiye Dış Ticaret Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda danışmanlık hizmetleri de yapmış olan, kur dalgalanmalarını takip eden bir isim” dedi.

Dövizde yaşanan dalgalanmaların hane halklarını yakından ilgilendirdiğini de dile getiren Vedat Yorucu, halkın büyük bir çoğunluğunun ev, araba veya okul taksidi vermekte olduğunu söyledi.

Yorucu, “Hane halklarının tümü ev, okul taksidi vermekte. Ve bu döviz bazında yapılıyor. Vatandaş ya borçlandığı bankaya faiz ödüyor ya da bankadan borçlanması gerekli. Bu durumda kurların ne olacağı sorusuna konferansta yanıt bulabilecekler” dedi.

Kıbrıs Türk Ekonomi Kurumu Başkanı Dimağ Çağıner ve Kıbrıs Mülkiyeliler Birliği Başkanı Ümit Gürtekin’in de konferansta birer açılış konuşması yapacağını kaydeden Yorucu, ilgi duyan tüm vatandaşların konferansa katılarak soru sorabileceğini sözlerine ekledi.