Avrupa Birliği’nin sivil toplum hibeleri çerçevesinde Mağusa Gençlik Merkezi ve Youth Power’in uyguladığı, Temmuz ayında başlayan YOUTHOPIA Projesi’nin resmi açılışı yarın saat 19:00’da Dayanışma Evi’nde yapılacak. Açılışta, eğitim, kültür, çok dillilik ve gençlik konularından sorumlu Avrupa Komisyon üyesi Androulla Vassiliou konuşmacı olarak yer alacak.

YOUTHOPIA’dan yapılan yazılı açıklamada, projenin amacının; “Kıbrıs’taki toplumları bir araya getirerek, insan hakları ve gençlerin durumunu ada çapında gündeme getirmek” olduğu belirtildi. YOUTHOPIA’nın Kıbrıs’taki dezavantajlı gençlerin ekonomik ve sosyal haklarını gündeme getirerek insani haklarını geliştirmeyi hedef aldığı ifade edildi.

Projenin, insan hakları temalı küçük hibe programları yanı sıra, atölye çalışmaları, eğitimler, ağ geliştirme aktiviteleri içerdiği kaydedilen açıklamada, proje çerçevesinde İnsan Hakları Birimi kurularak gençlere ve dezavantajlı gruplara hizmet verileceği vurgulandı.

Mağusa Gençlik Merkezi’nin YOUTHOPİA Proje Koordinatörü Mertkan Hamit, “YOUTHOPİA projesi insan hakları konusunda sosyal ve politik diyalogu ada çapında başlatarak konu ile ilgili farkındalığın artmasını ve kapasitenin gelişmesini amaçlıyor” dedi.