AB ortaklığında gerçekleştirilen Youthopia isimli projenin ikinci etabında “sosyal girişimcilik” konusunda ücretsiz eğitimler verilecek.

Kasım ayı içerisinde yapılacak eğitimlerle hem işsizliğe karşı mücadele etmek hedeflenirken, hem de gençlerin fikirlerini gerçekleştirmeleri için kapsamlı bir eğitim verilecek.

18 ile 30 yaş arasındaki gençlere yönelik eğitimler 5 gün sürecek. Gazimağusa’daki eğitimler 2-6 Kasım tarihleri arasında MAGEM’in Suriçi’ndeki ofisinde yer alacak. Lefkoşa’daki eğitimler ise 9-13 Kasım tarihleri arasında ara bölgede yer alan CCMC’de gerçekleştirilecek.

Youthopia Proje Yöneticisi Seziş Thompson, eğitimlere katılanların sertifika da alacağını söyledi.

Youthopia projesinin bir diğer yöneticisi Mertkan Hamit ise yaptığı açıklamada, adada genellikle genç işsizliğin ciddi bir problem olduğunu vurgulayarak, özellikle Gazimağusa bölgesinin genç işsizlik oranının en yüksek olduğu bölge olduğunu vurguladı.

Ücretsiz sağlanacak eğitimlerin gençlerin profesyonel hayatlarına olumlu katkı yapacağını söyleyen Hamit, eğitim programının ardından 8 bin Euro’ya kadar hibe desteği vereceklerini de açıkladı.

Ayrıca yapılan açıklamada, sınırlı sayıda yer kalan eğitimlere yönelik kayıtların halen devam ettiği belirtilirken, 05428563010 veya 05338775472 numaralı telefonlardan,  [email protected] veya  [email protected] adreslerinden ayrıntılı bilgi alınabileceği duyuruldu.