Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Youth Power ortaklığında gerçekleştirilen Youthopia isimli projenin ikinci etabında Sosyal Girişimcilik üzerine eğitimler verilecek. Kasım ayı içerisinde yapılacak olan eğitimlerle hem işsizliğe karşı mücadele etmek hedeflenirken, hem de gençlerin fikirlerini gerçekleştirmeleri için kapsamlı bir eğitim verilecek. 

Youthopia Proje Yöneticisi Seziş Thompson tarafından yapılan açıklamada eğitimlerin 18 ile 30 yaş arasında olan gençlere yönelik olduğu ve 5 gün süreceği belirtildi. Thompson, eğitimlere katılanların sertifika da alacağını söyledi. Thompson tarafından yapılan açıklamaya göre önce Mağusa’da MAGEM’in Suriçi’nde yer alan ofisinde gerçekleşecek. Mağusa’daki eğitimler 2 – 6 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Lefkoşa’da yapılacak olan eğitimler ise 9 – 13 Kasım tarihleri arasında ara bölgede yer alan CCMC’de gerçekleştirilecek.

Youthopia projesinin bir diğer yöneticisi Mertkan Hamit ise yaptığı açıklamada, adada genellikle genç işsizliğin ciddi bir problem olduğunu vurgularken, özellikle Mağusa bölgesinin genç işsizlik oranının en yüksek olduğu bölge olduğunu vurguladı. Ücretsiz olarak sağlanacak olan eğitimler gençlerin profesyonel hayatlarına olumlu katkı yapacağını söyleyen Hamit, eğitim programının ardından 8000 Euro’ya kadar hibe desteği vereceklerini de açıkladı. Verilecek hibe desteğiyle ilgili detaylı bilginin önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyleyen Hamit, eğitimlere katılanların hibe desteğini kazanmak için daha avantajlı olacaklarını da ekledi. 

Ayrıca yapılan açıklamada, sınırlı sayıda yer kalan eğitimlere yönelik kayıtların hala devam ettiği belirtilirken, 0542 856 30 10 veya 0533 877 5472 numaralı telefonlardan,  [email protected] veya  [email protected] adreslerinden ayrıntılı bilgi alınabileceği vurgulandı.

unnamed-081.jpg