Listelerin askıya alınacağı yerler ve seçim çevrelerinin ayrıldığı sandık bölgelerini gösteren cetveller de yarın Bayrak Radyosunda okunacak ve aynı tarihte Vatan Gazetesi’nde yayımlanacak.

Yüksek Seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa, Gazimağusa ve İskele ilçelerine ait cetveller, saat 08.15’ten itibaren, Girne ve Güzelyurt ilçelerine ait olanlar ise, saat 18.45’ten itibaren Bayrak Radyosu’nda okunacak.

Sandık Seçmen Listeleri 7 gün süre ile askıda kalacak.  Bu süre içerisinde listeler saat 9.00’dan 18.30’a kadar incelenebilir ve itiraz veya başvurular, çalışma günlerinde saat 17.30’dan 18.30’a, diğer günlerde ise saat 9.00’dan 10.00’a ve 17.30’dan 18.30’a kadar listelerin askıda bulunduğu yerde, ilçe seçim kurullarınca görevlendirilmiş bulunan kimseler vasıtasıyla veya doğrudan ilgili ilçe seçim kuruluna yapılabilir.

İtiraz ve başvuruların yazılı delillerle desteklenmesi gerekecek. Açıklamaya göre, “Yazılı delil”, kimliğini ve yurttaşlığını belgelemek bakımından kimlik kartını veya pasaportu; daimi ikametgahı saptama bakımından, daimi ikametgahının bulunduğu muhtarlıktan alınan, muhtar ve iki ihtiyar heyeti üyesinin imzasını ve muhtarlık mührünü taşıyan yazılı belgeyi anlatıyor.