Yücel Köseoğlu, ölümünün 4’üncü yıldönümü olan 2 Temmuz Perşembe günü Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki mezarı başında anılacak.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan yapılan açıklamaya göre,  Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, Kıbrıs Türk Tiyatrosu, radyo ve televizyon yayıncılığı, spor ve eğitim ayrıca Yüksek Yayın Kurulu’na uzun yıllar hizmet veren ve bu sektörlerin gelişmesinde büyük katkıları olan Yücel Köseoğlu için, saat 10:00’da Lefkoşa Mezarlığı’nda tören düzenleniyor.

Açıklamada, törene Kösoğlu’nun meslektaş, dost ve sevenlerinin davet edildiği belirtildi.

ERSOY: “HEPİMİZİN HOCASI VE DOSTU İDİ”

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, Yücel Köseoğlu için “hepimizin hocası ve dostu”  ifadesini  kullandı.

Köseoğlu için; “toplumun gelişmesine kültürel kalkınmasına her zaman özveriyle katkı koymuş ve bu doğrultuda çalışmış bir yurtseverdir. Ayrıca iki toplumun yakınlaşmasına ve barış kültürünün oluşturulmasına önemli çabaları olmuş; iki dilde yayınladığı programlarla iki toplum arasındaki önyargıların yıkılmasına katkı sağlamaya çalışmıştır”  diyen Ersoy, onu anma ve toplum nezdinde sürekliliğini sağlamanın vefa olduğunu kaydetti.