Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, engellilerin federasyonunun sıkıntılarının aşılması için bir takım çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Engelli istihdamı için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Yorgancıoğlu, özel sektörde çalışan engellilerin sigortalarının devlet tarafından karşılandığını belirtti. Yorgancıoğlu, çalışan engellilerin maaşları yanında devletten de engelli maaşlarının yüzde 30’unu almaya devam etmesinin sağlandığını vurguladı.

Kamuya, oransal olarak yapılması gereken engelli istihdamının hayat bulması için ilgili bakanın çalışma yaptığını söyleyen Yorgancıoğlu, önümüzdeki günlerde de bu konularda bir mesafe alınacağına inanç belirtti.

Başbakan, “Bizim için önemli olan engelli arkadaşlarımızın yaşamını sürdürürken, herhangi bir engelle karşılaşmamaları, sıradan insanlar gibi yaşam tarzlarını sürdürmeleridir” dedi.

YÜCETÜRK 11 MADDELİK TALEPLERİNİ SUNDU

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk de, 11 maddelik taleplerini içeren dosyayı Yorgancıoğlu’na sunarak, istemlerini aciliyet durumlarına göre sıraladıklarını belirtti.

Ülkedeki engelli istihdamının yetersiz olduğunu, özellikle son 8 yıl kamuya hiçbir engelli vatandaşın istihdam edilmediği belirten Yücetürk, engelli istihdamının önünün açılmasını istedi.