Şefik, yeni görevine resmen başladı.

Cumhurbaşkanlığı’nda Yüksek Adliye Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu yemin töreninde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı kısa bir konuşma yaptı.

Yüksek yargıda bugün yeni bir dönem başlayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, Şafak Öneri’nin bir yıllık görev süresinin dolmasının ardından görevini bugün resmen devredeceğini kaydetti.

Narin Ferdi Şefik’in bugünden itibaren Yüksek Yargının başına geçeceğini ifade eden Akıncı sözlerini şöyle tamamladı:

“Hayırlı uğurlu olsun dileklerimi ifade etmek isterim. Geçen gün adli yılın açılış töreninde sanırım söylenmedik bir şey kalmadı her şey söylendi. Ben bir tek temennide bulunabilirim. Biraz sonra resmen yeminle devralacağınız görevde bütün eksikliklerin giderildiği, yanlışların düzeltildiği ve ülkemizde daha adil bir dönemin yaşandığı yıllar olsun. Bu konuda sadece yargıya değil herkese, toplumun tüm kesimlerine ödev düşüyor”.

Özgeçmişinin okunmasının ardından, yemin eden Şefik, resmen göreve başladı.

ŞEFİK’İN ÖZGEÇMİŞ

Narin Ferdi Şefik, 1959 yılında Lefkoşa’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Kıbrıs’ta, lise öğrenimini İngiltere’de tamamladı. 1980 yılında King’s College Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1981 yılında Inns of Court, Gray’s Inn’den barrister-at-Law payesini aldı. 26 Kasım 1981’den itibaren Kıbrıs’ta avukat olarak çalıştı. 1987 yılında Kaza Mahkemesi Yargıcı olarak atandı. 1995’de Kıdemli Yargıç, 2002’de Kaza Mahkemesi Başkanı görevine getirildi.

Bu süre içerisinde muhtelif Kaza ve Ağır Ceza Mahkemelerinde Üye Yargıç ve Başkan olarak görev yaptı.

2008 yılında Yüksek Mahkeme Yargıcı olarak atandı. Yüksek Mahkeme Yargıcı olarak Yargıtay ve Yüksek İdare Mahkemesinde Üye ve oturum Başkanı olarak görevde bulundu.

Şefik, Yüksek Adliye Kurulu tarafından, 21 Eylül 2015 tarihinde göreve başlamak üzere Yüksek Mahkeme Başkanlığı’na seçildi.