HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, gazetecilerin HDP Parti Meclis Üyesi Bercan Aktaş'ın "Şemdinli'de Polis Özel Harekat Komiseri Ahmet Çamur Etkisiz Hale Getirilmiş" şeklindeki twitini sorması üzerine, "Bu tip paylaşımların yapılması doğru değil. Savaşı Türkiye halkları istemiyor" dedi.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine gelerek Hacı Bektaş Veli Müzesini gezen Figen Yüksekdağ, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yüksekdağ, gazetecilerin HDP Parti Meclis Üyesi Bercan Aktaş'ın "Şemdinli'de Polis Özel Harekat Komiseri Ahmet Çamur Etkisiz Hale Getirilmiş" şeklindeki twitini sorması üzerine, "Bu paylaşım konusunda bir bilgim yok ama sonuçta dediğiniz gibiyse sosyal medya aracılığıyla bu tip paylaşımların yapılması doğru ve yerinde değil. Sizden duyuyorum şu an. Şu anki koşullar içerisinde önemli olan kim olursa olsun ne olursa olsun candan yana, insandan yana tutum almaktır. Ölenler, yaşamını kaybedenler askerde olsa, poliste olsa, gerillada olsa, sivil de olsa kim olursa olsa can kaybının, insanlarımızın artık sonuçsuz bir şekilde, gençlerimizin sonuçsuz ve amaçsız bir şekilde canlarını yitirmesinin önüne geçmemiz gerekiyor" dedi. Yüksekdağ, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Ülkenin, memleketin çocukları birbirleriyle karşı karşıya getiriliyor. Askerler de bizim evladımız kardeşimiz polisler de, gerillalar da, sivil insanlar da. Bölgede son günlerde insanlıkla bağdaşlaştırılamayacak çok korkunç süreçler yaşanıyor, işkenceler yaşanıyor, insanlık değerleri ayaklar altına alınıyor. Bu iktidar darbeyi ve darbecileri ortadan kaldırmak, tarihe gömmek için iktidara geldi. Bugün darbeyi kendisi yapıyor. Türkiye toplumuna antidemokratik rejim değişikliğini dayatıyor ve kabul etseniz de etmeseniz de böyle yaşayacaksınız diyor. Çatışmaya, ölüme, gerilime mecbursunuz. Kusura bakmasınlar hiçbir şeye mecbur değiliz. Barışı biz yapacağız. Karşılıklı halklarımızın savaşmak, çatışmak diye bir derdi isteği yok. Bu darbe rejimi ve siyaseti savaşı istiyor. Savaşı Türkiye halkları istemiyor."