Öğle saatlerinde DBP'ye ait araçtan ilçe merkezindeki esnafların kepenklerini açmaları için anonslar yapılırken, belediye ekiplerince cadde ve sokaklarda temizlik çalışmaları başladı.

Belediye ekipleri, olaylarda yola konulan barikatları ve taşları, iş makineleriyle kamyonetlere yükleyerek ilçe dışına taşıdı.

Olayların durması ve yapılan anonsların ardından, esnaf iş yerlerinin kepenklerini açmaya başladı ve ilçede günler sonra hayat normale döndü.

TUNCELİ

Terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle Tunceli'de yapılan izinsiz gösterilerde iki okul ve bir spor salonu hasar gördü.

Alınan bilgiye göre, dün gece Tunceli merkezde, terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde, yüzleri maskeli bir grup tarafından iki okul ve bir spor salonuna atılan molotofkokteyli ve taşlar nedeniyle yaklaşık 150 bin liralık maddi hasar oluştu.

Tadilat çalışması başlatılan spor salonu ve okulların bu hafta bakım onarımının tamamlanarak, 13 Ekim'de eğitim öğretime başlanması planlanıyor.

MERSİN

Mersin'de, terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını bahane eden grupların izinsiz gösterisi sırasında etek giymiş göstericilerin bir okuma salonuna molotofkokteyli atması güvenlik kamerasına yansıdı.

Alınan bilgiye göre, Merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan bir binaya kadın elbisesi giymiş yüzleri kapalı şahıslar tarafından molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası bir oda tamamen yanarken, binada bulunan bir okuma salonu kullanılamaz hale geldi.

Binada bulunan güvenlik kamerası tarafından görüntülenen saldırıda, etek giymiş yüzleri maskeli 4-5 kişinin ellerindeki molotofkokteyllerini binaya attıktan sonra kaçtığı görülüyor.

İZMİR

Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, yaptığı açıklamada, TBMM'nin olağanüstü toplanması ve siyasi liderlerin ortak açıklamayla tansiyonu düşürecek mesajlar vermesini beklediklerini belirtti.

Kaya, son günlerde yaşanan protesto gösterilerinin tehlikeli bir boyuta sürüklendiğini, başta siyasi aktörler olmak üzere herkesin akıl, sağduyu ve sorumluluk duygusu ile hareket etmesi gerektiğini belirtti.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da üyelerine gönderdiği mesajında düşünce ve ifade özgürlüğünün şiddet olaylarına dönüştürülmesini kabul etmediklerini, ülkenin iç barışını ve huzurunu bozacak her türlü şiddet hareketinin karşısında olduklarını belirtti.

Demirtaş, mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Birlik ve bütünlüğümüze zarar vermeye çalışan, bizi ayrıştırmaya çalışanlar olduğunu ve hatta bunların dış bağlantıları, destekçileri olduğunu görüyoruz. Ülkemizin iç barışını bozacak olan bu girişimler, aynı zamanda ekonomimize de büyük zarar verecektir. Bu nedenle tüm ülkemiz insanlarını ve üyelerimizi sağduyulu davranmaya, çeşitli provokasyon ve tahrikler karşısında dikkatli olmaya davet ediyoruz."

HÜDA PAR İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani ise parti binasında düzenlediği basın toplantısında PKK ve HDP çağrısıyla sokağa inen çetelerin birçok yeri savaş alanına çevirdiğini söyledi.

HÜDA PAR'a yönelik saldırıların bölgede yaşayan tüm mütedeyyin ve dindar insanları hedef aldığını savunan Şani, şunları kaydetti:

"PKK çeteleri, mütedeyyin insanların iş yerlerine, evlerine, araçlarına saldırıyor ve hatta sadece sakallı olmasından dolayı vatandaşlarımızı katlediyor. Anlayacağınız bu saldırılar direk İslam'a ve Müslümanlara yapılan bir saldırıdır. Bunun başka bir izahı yoktur. Bunun Kobani ile hiçbir alakası yoktur."

KOCAELİ

Kocaeli'nde, IŞİD bahanesiyle izinsiz gösterilerde yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, basın açıklaması yapıldı.

İzmit Sabri Yalım Parkı'nda toplananlar adına adına açıklama yapan İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Orhangazi Ergin, Ortadoğu ve Türkiye'de gerçekleştirilen olaylarla büyük İsrail devletinin kurulmasının hedeflendiğini savundu.

Diğer yandan HÜDA PAR ve Umut-Der mensupları, İzmit yürüyüş yolunda Kobani bahanesiyle gerçekleştirilen eylemlerde hayatını kaybeden partililer için yapılan basın açıklaması ardından Fevziye Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kıldı.

ELAZIĞ

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, İzzet Paşa Camisi'nde kılınan gıyabi cenaze namazı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, PKK'nın hedefinin Türkiye'yi karıştırmak ve Suriye'deki iç savaşın içine çekmek olduğunu iddia etti.

Şahin, bu kirli hesaplara asla geçit vermeyeceklerini ve davalarından zerre kadar geri adım atmayacaklarını sözlerine ekledi.

Grup, gıyabi cenaze namazının ardından dağıldı.

KAYSERİ

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş, Diyanet-Sen Kayseri Şube binasında düzenlediği basın toplantısında, "Şehirlerimizi harabeye çeviren, vatandaşın en doğal hakkı olan güvenlik içinde yaşayabilme hakkını ortadan kaldırıp, ülkemizi provokatif eylemlerle yaşanmaz hale getiren, son olayları asla kabul edilemez, sorumsuz, insanlığa sığmayan, toplum vicdanınını yaralayan davranışlar olarak buluyor ve telin ediyoruz" diye konuştu.