Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, İzmir, Çanakkale, Aydın ve Muğla'da düzenlediği 542 arama kurtarma operasyonunda, Ege Denizi'nden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan ve zor durumda olan 16 bin 816 göçmeni kurtardı, 38 göçmen kaçakçısını ise yakaladı. Kurtarılan göçmenlerin ifadeleri ise kan dondurdu. Göçmenler bölgede kendilerini tespit eden Yunanistan'a ait Sahil Güvenlik gemisinden yardım istedikleri ancak askerlerin kendilerine yardım etmediklerini öne sürdü.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, sığınmacılara yönelik mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Havaların ısınmasıyla beraber göç hareketlerinde artış yaşanırken ekipler, Ege Denizi'nden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan kaçak göçmenlere yönelik İzmir, Çanakkale, Aydın ve Muğla'da 542 arama kurtarma operasyonu yaptı. İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre ekiplerin, sığınmacılara yönelik düzenlediği "Umut Harekatı" operasyonunda 16 bin 816 göçmen kurtarıldı.

"YÜZLERİ MASKELİ KİŞİLER SİLAH DOĞRULTTU"

Kurtarılan göçmenlerin ifadeleri ise kan dondurdu. Göçmenler bölgede kendilerini tespit eden Yunanistan'a ait Sahil Güvenlik gemisinden yardım istedikleri ancak askerlerin kendilerine yardım etmediklerini öne sürdü. Lastik bot ile yüzleri maskeli Yunan askerlerinin yanlarına geldiğini ve askerler tarafından motorlarının denize atılarak, botlarının patlatıldığını söyleyen göçmenleri, Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. Göçmenler, halat yardımıyla Türk karasularına çekildikleri, daha sonra Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı botunun gelerek kendilerini kurtardığı ifade etti.

Kurtarılan göçmenler ayrıca Yunan Sahil Güvenlik botunun kendilerini durdurduğunu, yüzleri maskeli şahıslar tarafından kendilerine silah doğrultularak tartaklandıklarını ve benzin bidonlarını alarak uzaklaştıklarını da dile getirdi.