İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Türk karasularına giren Yunan Sahil Güvenlik ekibi, üzerinde 58 sığınmacının bulunduğu lastik botu patlatarak, aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu göçmenleri acımasızca ölüme terk etti. Can pazarının yaşandığı olayda, boğulmak üzere olan göçmenleri ise son anda balıkçılar kurtardı.

Karaburun ilçesindeki Eğri Limanında, lastik botlarla Avrupa'ya çıkmak isteyen göçmenleri Türk karasularında durduran Yunan Sahil Güvenlik ekibinin acımasızlığı bu kadar da olmaz dedirtti. Dehşete düşüren olayda, 58 sığınmacı lastik botlarla Eğri Limanı önlerine kadar geldi. Yasak olmasına rağmen Türk karasularına giren Yunan askeri, göçmenleri durdurarak bulunduğu yerde botlarını patlattı.

YAŞANAN DEHŞET ANLARI KAMERAYA YANSIDI

Bu sırada tesadüfen olay yerinde bulunan Türk balıkçılarsa, yaşananları saniye saniye cep telefonuna kaydederek duruma tepki gösterdi. Çekilen görüntüler, Yunan askerinin acımasızlığını bir kez daha gözler önüne sererken, balıkçılar hemen durumu Türk Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. O sırada Yunan askerinin kendilerine zarar verebileceği düşünen balıkçıların korkusu da görüntülere yansıdı. Göçmenlerin botlarını patlatan Yunan askeri, daha sonra hızla askeri botla bölgeden uzaklaştı.

DENİZDE CAN PAZARI YAŞANDI

Öte yandan Yunan Sahil Güvenlik ekibinin uzaklaşmasıyla balıkçılar hemen sığınmacıların yardımına koştu. Sığınmacıların bazıları su alan bottan denize düşerken, çığlık çığlığa yardım istedi. Harekete geçen balıkçılar, önce deniz üzerindeki bebek ve çocukları kurtararak kendi teknesine aldı. Daha sonra ise toplamda 58 sığınmacı boğulmak üzereyken tek tek kurtarıldı. Ölümle burun buruna gelen göçmenlerin bazılarında ise can yeleğinin bulunmaması dikkat çekti.

İhbar üzerine Türk Sahil Güvenlik ekibi de bölgeye intikal etti. Balıkçıların teknesindeki sığınmacılar da, tekrar askeri bota alındı. Kurtarılan 58 göçmen, daha sonra yabancılar şubesine götürüldü. Dehşete düşüren olay sonrasında balıkçılar tarafından çekilen görüntülerde Türk askerine teslim edildi. Türk Sahil Güvenlik ekibi, olay hakkında işlem başlattı.

Yunan Sahil Güvenlik ekibi Türk karasularında dehşet saçtı!

Yunan Sahil Güvenlik ekibi Türk karasularında dehşet saçtı!