Darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin Dedeağaç adliyesindeki duruşması görüldü. Askerlere, ülkeye yasa dışı girmek suçundan ikişer ay hapis cezası verildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye götürülen askerler, yasa dışı uçuş yapma ve ülkeye kaçak giriş suçlamalarından yargılandılar.

Polis eşliğinde adliye binasına giren askerlerin elleri kelepçeliydi. Bu sırada Türk bayrağı açan bir Türk vatandaşı askerlere bağırarak "Hepiniz darbecisiniz. Katilsiniz!" dedi.

‘Bunlar Marmaris saldırganları’

Askerlerin mahkemeye getirilmelerinden önce ise davaya müdahil olmak isteyen Türk avukatlar basına konuştu. İstanbul Barosuna bağlı Hukukçular Derneği üyesi Ramazan Arıtürk, "Bu darbeci askerlere ilişkin çantamızda dosya var. Bunları mahkemeye sunacağız" şeklinde konuştu.

Arıtürk, Yunanistan ve Türkiye'nin de taraf olduğu uluslararası sözleşmeler gereği bu askerlerin sığınma hakkı bulunmadığını söyledi. "Bunlar Cumhurbaşkanımızın Marmaris'te kaldığı otele baskın düzenleyen katiller sürüsü. Baskından sonuç alamayınca İstanbul'da sivil halkı katlettiler" dedi.

Kaynak: AA