Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüseyin Şahin, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı ziyaret etti. Görüşmede Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmalarına DAÜ’nün nasıl katkı yapabileceği yönünde fikir alışverişi yapıldı.

Yunus Emre Enstitüsü, Yunus Emre Vakfı’na bağlı bir kuruluş olarak bu vakfın amaçlarını gerçekleştirmek üzere yurt dışında kurduğu merkezlerde yabancılara Türkçe öğretimi çalışmalarının yanı sıra Türkiye’nin tanıtımı amacıyla kültür ve sanat faaliyetleri yürütmekte, ayrıca bilimsel çalışmalara destek vermektedir. 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsü’nün yurt dışında 40’dan fazla kültür merkezi bulunmaktadır. Kültür merkezlerinde verilen Türkçe eğitiminin yanısıra, farklı ülkelerdeki eğitim kurumlarıyla yapılan işbirlikleri ile Türkoloji bölümleri ve Türkçe öğretimi desteklenmektedir. Kültür merkezleri aracılığıyla kültür ve sanatı tanıtmak amacıyla birçok etkinlik düzenlenmektedir.

 

Yurt dışında Türkçe öğretmek ve kültürü yaymak istediklerini kaydeden Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüseyin Şahin, kültürel çalışmaları yeniden projelendirip yeni nesile aktarmak istediklerini dile getirdi. Çalışmaları gerçekleştirirken DAÜ’den de destek görmelerinin kendilerini çok mutlu edeceğini ifade eden Şahin, kendisinin de DAÜ’den mezun olduğunu vurguladı. DAÜ’nün çok kaliteli bir eğitim yuvası olduğunu kaydeden Şahin, yeniden okulunda olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Yunus Emre Enstitüsü ile DAÜ’nün işbirliği halinde Türkçe Dil Politikaları geliştirme konusunda çalışmalar yapabileceklerini kaydeden DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ’nün her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etti. Böyle bir kurumun başında bir DAÜ mezununun olmasının gurur verici olduğunu da kaydeden Prof. Dr. Osam, Hüseyin Şahin’e günün anısına DAÜ logolu lefkara işi hediye tadim etti. Söz konusu görüşmeye DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı da katıldı.