İKİ GÜN ÖNCE ÖLDÜ:  Kentin göbeğinde yaşam sürdüğü karavanında ölü bulunan Ahmet Moğoloğlu’nun cesedi üzerinde yapılan ilk muayene sonucu iki gün önce öldüğü tespit edildi

KOKUDAN FARK EDİLDİ: Son iki gündür Ahmet Moğoloğlu’nu görmeyen komşuları içeriden gelen koku üzerine karavanın kapısını zorlayarak açtı. Komşularının cansız bedeniyle karşılaşan mahalleliler polisi haberdar etti

7 YIL KARAVANDA YAŞADI: 5 çocuk babası olan Moğoloğlu, 7 yıl önce eşinden ayrıldıktan sonra ailesiyle irtibatını kesti. Moğoloğlu, o günden beri yaşamını Rum bir arkadaşının hediye ettiği karavanda geçirdi 

Devrim DEMİR

Lefkoşa Küçükkaymaklı bölgesinde yıllardır tek başına bir karavan içinde yaşamını sürdüren 73 yaşındaki Ahmet Moğoloğlu'nun cansız bedeni komşuları tarafından dün öğleden sonra bulundu. İki gün önce öldüğü tahmin edilen yaşlı adamın cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından, Lefkoşa Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Polisin ani ölümle ilgili başlatmış olduğu soruşturma devam ediyor. 

Yıllardır yalnız yaşıyordu

Aslen Lefkoşalı olan 5 çocuk babası Ahmet Moğoloğlu, Küçükkaymaklı bölgesinde şahsına ait karavanda tek başına yaşam mücadelesi veriyordu. Çevresi ve komşuları tarafından sevilen biri olan Moğoloğlu'nun ani ölümü mahallelileri üzüntüye boğdu. Başından iki evlilik geçiren ve 5 çocuk babası olan Moğoloğlu iddialara göre, çocukları ile hiç görüşmüyordu.

Karavanında yeni bir dünya kurmuştu

Ahmet Moğoloğlu'nun yakın arkadaşı Havadis'e yaptığı açıklamada, 7 yıl önce eşinden boşanarak bir Rum arkadaşının hediye ettiği karavanda kendine yeni bir dünya kurduğunu söyledi. Arkadaşı, Moğoloğlu’nun hayat hikayesini şu cümlelerle özetledi:

"Ahmet yıllar önce savaşta eşini ve çocuğunu kaybetti. İkisinin de ölüsünü kendi elleri ile gömdü, daha sonra bu acı ile kendini alkole verdi. Daha sonra yeniden evlendi 5 çocuğu oldu ancak 7-8 yıl önce eşinden boşanarak kendini bu karavana kapadı. Sosyal Yardım Dairesi’nden aldığı maaşla yaşamaya çalışan arkadaşım, son zamanlarda sık sık rahatsızlanarak hastaneye gidiyordu. Ellerinde bir rahatsızlığı vardı ve iki gün önce yine hastanedeydi" dedi.

Hiç yüzü gülmedi

Ahmet Moğoloğlu'nun yaşamını kaybettiği karavanda 3 yıl önce 27 Ocak 2012 tarihinde ısınmak için yaktığı lux tüpü patlamış ve ellerinden hafif şekilde yaralanmıştı. Çevresi tarafından sevilen bir kimse olan Moğoloğlu, karavanında kimseye zararı olamadan yaşamını sürdürdü.

Otopsi bugün

Yaklaşık iki gün önce yaşamını yitirdiği tahmin edilen 75 yaşındaki Ahmet Moğoloğlu'nun ölüm nedeni bugün yapılacak olan otopsi sonucu belirlenecek.

2-281.jpg