Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ya bağlı Mormenekşe köyünün sakinleri dün acı bir haberle sarsıldı.

Üç yıldan beri mücadele ettiği amansız hastalığa karşı daha fazla direnemeyen henüz 33 yaşındaki Havva Oğur Yıldırım tedavi görmekte olduğu Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde  sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Henüz 33 yaşında olan ve geride biri 10 diğeri 4 yaşlarında olmak üzere iki küçük çocuk  bırakan Havva Oğur Yıldırım’ın ölüm haberi karşısında başta polis memuru olan eşi Önder Yıldırım olmak üzere tüm ailesi perişan oldu. Gazimağusa’nın tanınan iş adamlarından Ali Oğur’un da kızı olan Havva Oğur Yıldırım, Mormenekşe köyünde  herkes tarafından oldukça sevilen bir kişiydi.

Köyünde defnedildi

Genç yaşta hayata veda eden Yıldırım dün Mormenekşe köy Camii’inde kılınan cenaze namazının ardından köy kabristanlığında toprağa verildi. Cenaze töreni boyunca gözyaşı döken Yıldırım’ın acılı eşi ve babası ayakta durmakta güçlük çekerken yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. 

Başta Yeniboğaziçi Belediye başkanı Katip Demir, bazı siyasiler ve Lefkoşa Polis Müdürü Ömer Tazeoğlu’nun katıldığı cenaze töreninde bütün Mormenekşe halkı genç yaşta veda eden Havva Oğur Yıldırım’a ağladı. Yıldırım’ın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mormenekşe köy Kabristanlığında sevenlerinin gözyaşları ve duaları arasında toprağa verildi.