Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin kurmuş oldukları örgütlerin bir üst kuruluşu olan Yurtdışı Kıbrıs Türkleri Birlik Platformu Genel Koordinatörü Osman Kasapoğlu ile Avustralya Eş Başkanı Nevin Hüseyin’i kabul etti.

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a yeni görevinde başarılar dileyen ve yeni kurulan hükümetin Kıbrıs Türk halkı için hayırlı olmasını temenni eden temsilciler, ziyarette Avustralya’nın Sydney ve Melbourne şehirleri için resmi temsilcilik taleplerini yineledi.

Avustralya Eş Başkanı Nevin Hüseyin ve Genel Koordinatör Osman Kasapoğlu ziyarette ayrıca, değiştirilmiş şekli ile “59/2000 sayılı KKTC Askerlik Yasası“ kapsamında bulunan Bedelli Askerlik İşlemleri Esasları’nı belirleyen kuralların yeniden düzenlenmesi ile ilgili platformun öneri ve taleplerini de Bakan Denktaş’a sundu.

Temsilciler, aynı zamanda Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a yurt dışında yaşayan KKTC vatandaşlarının seçme ve seçilme haklarını kullanabilmeleri için destekleyici görüşlerinden dolayı teşekkür ederken, yeni hükümetin konuyla ilgili çalışmalarına devam etmesini ve Anayasa değişikliği çalışmalarına yurt dışındaki KKTC vatandaşlarının seçme- seçilme haklarının nasıl kullandırılacağı ile ilgili yasal düzenlemelerin de dahil edilmesini talep etti.

Nevin Hüseyin, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a ayrıca olumlu tutumundan ötürü, Avustralya Türk Dernekleri tarafından hazırlanan teşekkür belgelerini sundu, ardından Kıbrıslı Türklerin Avustralya’ya göçlerinin 70. yıldönümü etkinlikleri için Sydney’e davet etti.