Eğitim Adası yapılacak sloganı ile çıkılan yolda KKTC kumar ve kadın ticareti Ada’sına dönüştürülürken, bazı öğrencilere de kaliteli hizmet verilemiyor.

Lefke’de Lefke Avrupa Üniversitesi’nde (LAÜ),  Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen ve işletmesi verilen 2 yurt bozuk kalorifer ve klimaları nedeniyle kaliteli hizmet veremiyor.

*Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından işletilen yurtlarda kalan öğrenciler kalorifer ve klimaların çalışmaması nedeniyle hasta olurken pet şişelere doldurdukları sıcak su ile ısınmaya çalışıyorlar. 

Eğitim Adası nitelendirmesi ile çıkılan ancak ‘Kumar’ ve Kadın Ticareti’ Ada’sına dönüştürülen KKTC’de, öğrencilerin eğitimlerini daha rahat sürdürebilmeleri için yapılan bazı lojmanların klima ve kaloriferleri bozuk olduğu ve çalışmadığı için öğrencilerin hasta olduğu öne sürülüyor.

GAÜ, UKÜ, DAÜ, ODTÜ gibi üniversitelerin lojmanlarının öğrencilere rahatlık sağladığı öne sürülürken, LAÜ’de öğrenim gören öğrencilere hizmet vermesi için Kredi ve Yurtlar Kurumu  tarafından çalıştırılan  yurtların klima ve kaloriferlerinin çalışmaması nedeniyle öğrencilerin hasta olduğu ve 39 derece sıcaklıkla derslerini yapmak zorunda kaldıkları belirtiliyor.