Yurtdışı Kıbrıs Türkleri Birlik Platformu, “yurtdışında yaşayan KKTC vatandaşlarının da devletin siyasal idaresine seçilebilmesi için yasal düzenleme yapılmasını” talep etti.

Platformun talebi, Platform Koordinatörü Osman Kasapoğlu tarafından, “İngiltere Krallık Konseyi emri ile Kıbrıs’tan göçün başlamasının 99’uncu yıldönümü” vesilesiyle yapılan açıklamada dile getirildi.

Kıbrıs’tan göçün 27 Kasım 1917’de İngiltere Krallık Konseyi’nin emri ile başladığına işaret eden Kasapoğlu, yurtdışındaki Kıbrıslı Türklerin birlikteliğini sürdürmek için sanat, kültür ve ticaret örgütleri, futbol kulüpleri kurduğunu, pek çok faaliyetler düzenlediğini kaydetti.

Kasapoğlu, “Yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türkler olarak, daha güçlü bir diaspora yaratmak ve Kıbrıs’ta yaşayan kardeşlerimizle sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda kader birliği yapmak istiyoruz. Bu nedenle anayasal ve yasal değişikliklerle yurtdışında yaşayan KKTC vatandaşlarının temsilcilerini de devletin siyasal iradesine dahil etmesini bekliyoruz” dedi.