Evrim Kamalı

Lefkoşa’da, tasarrufunda kanunsuz ateşli silah, patlayıcı madde, çakı ve tahta sopalar bulunması üzerine tutuklanan zanlı Sabri Yıldırım teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mehmet Salih Yavuz, huzurda bulunan zanlı Sabri Yıldırım’ın 23 Ocak tarihinde saat 20.30 sıralarında alınan ihbar üzerine kullanımında bulunan araç içerisinde yapılan aramada,  bir adet 22 cm uzunluğunda çakı ve tecavüzî alet olan iki adet sopa bulunduğunu söyledi. 

Herhangi bir olayda kullanılmamış

Polis ayrıca adı edilenin üzerinde yapılan aramada ise bir adet 7.65 mm çapında tabanca ve tabancaya ait 5 adet canlı mermi bulunduğunu kaydeden Yavuz, bulunan silahın yapılan balistik incelemesinde herhangi bir faili meçhul olayda kullanılmadığının tespit edildiğini ifade etti. Polis memuru Yavuz, sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi olduğunu ve ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yurtdışına çıkışı yasak

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmesi, 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve muteber bir kefilin 40 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Sanığın kardeşi Abdullah Yıldırım, Kamalı Haber muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin Özgülen Kebap ile ilgili bir bağının bulunmadığını, konu restoranın kendisine ait olduğunu söyledi.