Deniz Abidin

Vatandaş dokuz günlük bayram tatilinde Avrupa ülkelerine yönelik hazırlanan yurt dışı paket turları tercih etti. Bakanlar Kurulu tarafından Arife ve Cuma gününün de tatil verilmesiyle dokuz güne çıkan Ramazan Bayramı tatilini ailesi ile birlikte geçirmek isteyenler yanında yurt dışında tatil yapmak isteyenler de var.

Yeni Bakış'ın Turizm acentelerinden aldığı bilgiye göre, bu yıl en çok rağbet Avrupa turları ve Antalya Bölgesi’ndeki beş yıldızlı otellere oldu. Tatil için Türkiye kültür turları bayramda fazla rağbet görmezken, Kıbrıs Otelleri de tercih edilenler arasında yerini aldı.

Avrupa kara turlarında Benelux – Paris turu en çok tercih edilenler arasında yer alırken,  bunu İtalya ve İspanya takip etti. Cruse turlarında ise en çok rağbet Yunan Adaları...

Polatkan Turizm yetkilisi  Sibel Polatkan: "Cruse Turları çok rağbette"

Polatkan Turizm yetkilisi Sibel Polatkan, bayram tatilinin çok yoğun geçeceğini, bütçeye bağlı olarak birçok vatandaşın dokuz günlük bayram tatilini yurt dışında  geçirmek istediğini belirtti. Polatkan, bütçeye bağlı olmakla birlikte bayramda en çok rağbetin Antalya Otelleri ve Avrupa Turları'na olduğunu söyledi. Cruse Turlarının da oldukça rağbet gördüğünü ifade eden Sibel Polatkan, en çok Yunan Adaları'nın tercih edildiğini kaydetti.

2 bin 2.550 TL'yi gözden çıkarmak gerek

Polatkan,  erken rezervasyon yapan vatandaşların çok daha uygun fiyata tatil yapma fırsatı yakaladığını belirterek, bayramda 2 bin 500-6 bin lira arası tatil imkanı olduğunu kaydetti.

Sayar Turizm yetkilisi Salahi Şeneyler: "Paketler 549 Euro'dan başlıyor"

Sayar Turizm yetkilisi Salahi Şeneyler, bayramda en çok rağbetin Avrupa ülkelerine  ve Antalya Otellerine olduğunu söyledi. Avrupa Ülkelerinden Benelux, İtalya, İspanya ve Uzak Doğu'nun tercih edildiğini belirten Şeneyler, 549 eurodan başlayan paket programlar olduğunu kaydetti. Şeneyler, Antalya tatil köylerinin dinlenmek isteyen vatandaşlar için en uygun tatil konsepleri olduğunu ifade ederek, şehir görmek isteyenlerin yurt dışı otellerini tercih ettiğini dile getirdi. Şeneyler, çok olmamakla birlikte Kıbrıs Otellerinin de tercih edildiğini söyleyerek, 5 gecelik konseplerin 360 liradan başladığını belirtti.

Kösezade Turizm: "Fiyat tercihe göre değişiyor"

Kösezade Turizm'den alınan bilgiye göre ise, Antalya ve Yurt dışı otellerine ilginin fazla olduğunu söyleyerek, yurt dışı Avrupa turlarının ortaama 399 eurodan fiyatlarla  başladığını belirtti. Antalya otellerine de rağbet olduğunu anlataran Kösezade Turizm yetkilisi, vatandaşın tatil isteği şekline ve bütçesine göre fiyatların değişiklik gösterdiğini kaydetti.  

Fidansoy Turizm Direktörü Cüneyt Fidansoy: "Avrupa turlarına rağbet çok"

Fidansoy Turizm Direktörü Cüneyt Fidansoy, dokuz günlük bayram tatilinde Avrupa turlarına rağbetin oldukça fazla olduğunu söyleyerek, en çok Benelux- Paris, Amsterdam, İtalya ve Orta Avrupa'nın tercih edildiğini kaydetti. Avrupa turlarında müşterilerin erken rezervasyondan faydalandığını dile getiren Fidansoy, fiyatların 399-549 euro arası olduğunu söyledi. Fidansoy, Antalya Otellerine de ilginin yoğun olduğunu belirterek, tatil köylerinin en çok paket program olduğunu kaydetti.