Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, toplantı sonrası basına açıklamalarda bulundu. Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısında birçok konunun değerlendirildiğini ve birçok yasa tasarısının görüşülerek Meclis’e gönderildiğini söyledi.

Bu yasa tasarılarının başında Yurttaşlık Yasa Tasarısı’nın geldiğini ifade eden Yorgancıoğlu, bu yasa tasarısının epeydir beklenen ve tartışılan bir yasa olduğuna işaret ederek, tasarının yasalaşmak adına Meclis’e sevk edildiğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, ikinci yasa tasarının; söz konusu yasanın yürürlüğe girdiği tarihten sonra ülkeye çalışma izniyle gelecek kişilerin çalışma sürelerini ve koşullarını belirleyen bir yasa tasarısı olduğunu ifade ederek, bunun da ülkenin hassas olduğu konulardan birinin gözetilerek hazırlanan bir tasarı olduğunu belirtti.

Toplantıda, üst kademe yöneticileri (Cumhurbaşkanlığı, eski Cumhurbaşkanları ve buna benzer makamlar), finans kuruluşlarının ihtiyaçları veya yaşam tehlikesi geçirip koruma talep eden insanların, hangi şart ve koşullarda polis teşkilatı tarafından korunacağını belirleyen kuralları içeren bir yasa tasarının da değerlendirildiğini ifade eden Yorgancıoğlu, bunun da Meclise sevk edildiğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, bazı belediyelerin günün koşullarına göre ihtiyaç duyulan yönetsel anlamdaki tüzüklerinin değişikliklerinin de görüşülerek karara bağlandığını ifade etti.

Yabancı uyrukluların ülkede mal satın almalarıyla ilgili taleplerinin de değerlendirildiğini anlatan Yorgancıoğlu, bunların da onaylandığını kaydetti.

Başbakan Yorgancıoğlu, Lefke Belediyesi’nin de geçmişten kaynaklanan zorluklarını aşabilmek adına, Borç Komitesi’nden onaylanan borçlanma talebinin Bakanlar Kurulu tarafından da kesinleştirildiğini söyledi.