Gamze Baykur

Mağusa’da yine bir bayan cinsel saldırıya uğradı. Önceki gün Kampüsü içinde arkadaşıyla yürüyüş yapan 44 yaşındaki P.S.E isimli öğretim görevlisi bayan, 18 yaşındaki TC uyruklu olan inşaat işçisi tarafından kalçası sıkılarak cinsel saldırıya uğradı. P.S.E isimli bayanın güvenlik görevlilerine şikayette bulunması üzerine olay polise yansıdı. Ayni gün gece saatlerinde polis tarafından tespit edilerek tutuklanan inşaat işçisi Engin Caner, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak yargılandı. Sanık Caner, aleyhine getirilen “Cinsel saldırı” davasından suçlu bulunarak Bin TL para cezasına mahkum edildi. Sanık Caner, Bin TL para cezasını ödeyemediği takdirde 20 gün hapis yatacak.

Yürüyüş yapan kadının kalçasını sıktı…

Sanık Engin Caner, 10 Mart tarihinde çalışmakta olduğu şantiyeden markete gitmek için bisikletiyle ayrıldı. Kampüs içinde bisikletiyle giden sanık Caner, kaldırımda yürüyüş yapan P.S.E ile arkadaşını gördü ve arkalarından yaklaşarak P.S.E’nin kalçasını sıkmak suretiyle cinsel saldırıda bulundu. P.S.E isimli bayanın bağırması üzerine kaçan sanık Caner, ayni gün polis tarafından gece saatlerinde tespit edilerek tutuklandı.

Toroslu: “3 yıla kadar hapis cezası öngörülür…”

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, sanık Engin Caner’i aleyhine getirilen “Cinsel saldırı” davasından suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Toroslu, sanığın işlemiş olduğu cinsel saldırı suçunun hafif bir suç olarak düzenlenmekle birlikte 3 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirtti. Öngörülen cezanın, işlenen suçun ciddiyetine açıkça dikkat çektiğini belirten Toroslu, bu tür suçların küçücük ülkemizde giderek yaygınlaştığına ve toplumun huzursuz olduğuna işaret etti. Toroslu, sanık Caner’e ilk ve son kez bir fırsat vererek hürriyeti bağlayıcı bir ceza yerine para cezası ile cezalandırmayı uygun ve adil bulduğunu belirterek, sanığı Bin TL para cezasına mahkum ettiğini açıkladı. Ayrıca Toroslu, sanık Caner’in Bin TL para cezasını ödeyememesi halinde 20 gün hapis yatmasına emir verdi.