Turizm Bakanlığı ile Sürdürülebilir Kalkınma Derneği arasında imzalanan protokol çerçevesinde Koruçam Burnu’ndan Zafer Burnu’na kadar uzanan toplam 257 km’lik yürüyüş parkurunun yapım çalışması bugün başlatıldı. Çalışmalara, Sadrazam Köy’den başlandı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, 18 ayrı parkurdan oluşan Beşparmak Parkuru’nun turizme kazandırılmasına yönelik gerçekleştirilmeye başlanan çalışmalar için Sadrazam  Köyü’nün batısındaki deniz feneri bölgesinde etkinlik düzenlendi.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun da katıldığı etkinliğe Bakanlık personeli, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği gönüllüleri ve bir çok doğa sever katılarak parkurun yapım çalışmalarına destek verdi.

Parkurun başlangıç noktasına dev bir kaya parçası konularak başlangıç noktası belirlenirken, kayanın üzerine de parkur hakkında bilgiler yazılacak.Etkinliğe katılan gönüllüler, bir yandan parkur çalışmalarına yardımda bulunurken, bir yandan da bölgenin temizlenmesini sağladılar.

1450620853.jpg

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kormacit Burnu’ndan, Dipkarpaz’a kadar uzanacak olan,18 etaptan oluşan yürüyüş parkurunun yapım çalışmalarına başladıklarını; parkurun şubat ortasında bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Sucuoğlu, Özel İlgi Turizmi için ülkemizin uygun olduğunu; kış aylarında da güneşli, doğal bir ortam bulunduğunu belirtti.

Parkurun tamamlanmasıyla birlikte yerli halkın ve turistlerin hizmetine sunulacağını ifade eden Bakan Sucuoğlu,böylesi uzun bir parkurun her ülkede bulunmadığına değindi.

“Bu parkurun en güzel özelliği deniz ve dağ arasındaki güzel bitki örtüsüdür” diyen Sucuoğlu, “özellikle grup halinde gelen turistlerin belirli parkurları yürüyerek köy yerlerinde konaklaması,bölge esnafının da kazanmasını sağlayacaktır.” dedi

Turistin yeni yerler görmek istediğini de söyleyen Sucuoğlu,Kuzey Kıbrıs’ın hala daha keşfedilmemiş bir bölge olduğunu, bu nedenle bunun avantaja çevrilmesi gerektiğini belirtti.

Kuzey Kıbrıs’ın her geçen güncazibesinin artığını dile getiren Sucuoğlu, “görevlerimiz ülkeye gelen turistin vaktini en güzel şekilde geçirmesini sağlamaktır” dedi.

1450620834.jpg

1450620882.jpg