Melin Dobran

İskân ve Rehabilitasyon Dairesi Müdürü olarak görev yaptığı dönemde görevini kötüye kullandığı, yüzlerce evrak sahtelediği ve bu yolla menfaat elde ettiği gerekçesi ile hakkında dava dosyası bulunan Öztan Özenergün hakkındaki yargı süreci başladı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 63 davadan yargılanan sanık

Başkan Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedia Berkut Barkın’dan oluşan heyetin huzuruna çıkarıldı. Duruşmada itham edilen sanık suçlamaları kabul etmedi.

İskân ve Rehabilitasyon Dairesi eski Müdürü Öztan Özenergün hakkındaki dava dün başladı.

“Sahte resmi belge düzenleme”, “Sahte belgeyi tedavüle sürme”, “Sicillerde sahtecilik yapma”, “Sahte görev yapma” dâhil aleyhine 63 dava getirilen Öztan Özenergün’ün ilk duruşması dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.

63 davadan itham edildi ama…

25 Şubat 2004 tarihinde İskân Dairesi’ne müdür olarak atanan ve 1 yıl boyunca müdürlük yapan Öztan Özenergün’ün görev yaptığı süre içerisinde görevini kötüye kullandığı iddiası ile dava açıldı. 

15 Nisan tarihinde Lefkoşa ağır Ceza Mahkemesi’nde 63 davadan itham edilen Özenergün, aleyhine getirilen suçlamaları kabul etmedi. 

Cezaevine gönderildi…

İthamın ardından tutuklanarak Merkezi Cezaevine gönderilen Öztan Özenergün dün, başkanlığını Ömer Güran’ın yaptığı, Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedia Berkut Barkından oluşan heyetin huzuruna çıkarıldı. 

Duruşmada Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve Özenergün’ün avukatı Tahir Seroydaş hazır bulundu.   

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşmada 4 tanık heyet huzurunda dinlendi. Mahkeme başkanı Ömer Güran, tanıkların dinlenmesi ile savcılık ve avukatın beyanlarının ardından davayı 21 Nisan tarihine erteleyerek, sanık Öztan Özenergün’ün ise duruşma tarihine kadar Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmasına emir vererek oturumu kapadı.