Emekli bankacı 61 yaşındaki Rukiye Dinger'in belindeki ağrılar nedeniyle başvurduğu sağlık kuruluşunda doktor MR çektirmesi gerektiğini belirtti.

YÜZÜNDE ACI HİSSEDİNCE FARK ETTİLER

MR çektirdiği sırada Dinger'in yüzünde acılar hissetmesinin ardından görevli tarafından cihaz durduruldu. Başka bir hastanenin kulak, burun, boğaz bölümüne başvuran Dinger'in yapılan muayenesinde burnunun yan tarafında metal parçası tespit edilerek tomografisi çekildi. Tomografi çekimi sonucu Dinger'in yüzünde, derinin altında 1 santimetre uzunluğunda metal parçası olduğu belirlendi.

Opr. Dr. Ali Yüksel'in gerçekleştirdiği ameliyata Dinger'in yüzündeki metal parçası 58 yıl sonra çıkarıldı ve estetik dikiş atıldı. Başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşan Dinger, taburcu oldu.

"ENFEKSİYON KAPMAMASI İLGİNÇ"

Dr. Ali Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın kendilerine başvurduğunda burun yanında sert bir cisimle karşılaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"MR'ın metali çekme özelliği var. MR çekimi sırasında metal cisim bulunduğu yerden oynuyor ve hastamız acı hissediyor, bunun üzerine MR çekimi durduruluyor. Hastamızı sorguladığımızda, kendisinin 3 yaşındayken komşusu odun keserken bir anda yüzünün kanadığını ve yakınları tarafından hastaneye götürülüp dikiş atıldığını söyledi. MR'ı çekildiği için hastanın orasında metal bir cisim kaçmış olabileceğini düşünerek hastadan tomografi istedim. Tomografiyi çektiğimizde yaklaşık 1 santim boyutunda sol gözünün altında, cilt altında biraz da kemiğe doğru kaymış şekilde olan bir cisim tespit ettik. Hemen hastamızla konuştuk. Lokal anestezi altında hastamızı operasyona aldık. Burnun yan tarafındaki cismin olduğu yerden duyu sinirleri geçer, onlara dikkat de ederek bu cismi çıkarttık. O bölgeyi estetik olarak da kapattık, hastamızı sağlığına kavuşturduk. Bu hastamızda 58 yıllık bir mazi olmasına rağmen, daha önce tespit edilmemiş olması, enfeksiyon olmaması da enteresan."

Rukiye Dinger de küçük yaştayken odun kırımı sırasında sıçrayan bir parçanın yüzünde kanamaya neden olduğunu ailesinden öğrendiğini söyledi.

Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu aktaran Dinger, doktorlara teşekkür etti.