Kiralık Araç İşletmecileri Birliği, kiralık arabaların (Z) kırmızı plakalarının beyaz olarak değiştirilmesinin son derece yanlış, usulsüz ve tehlikeli olduğunu belirtti.

Birlik adına açıklama yapan Başkan Kamil Özalp ve Yönetim Kurulu üyeleri plaka değişikliği ile ortaya çıkacak sorunların sadece kiralık araba işletmelerini değil, halkı da ilgilendirdiğini ifade etti.

Dün akşam saat 18:00’de  Girne Altınkaya Hotel’de bir basın toplantısı düzenleyen Özkalp kamuoyuna ve basına seslendiği açıklamasında şunları belirtti:

20160609_182430.jpg

“Başta Sayın Bakan Kemal Dürüst ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ilgili birimleri konu ile ilgili hiçbir açıklama yapmaması, bizi son derece rahatsız etmektedir. Biz bu işe gönül vermiş ve bu işten ekmek parası kazanan insanlar olarak sektörün önde gelen firmaları ve yönetim kurulu üyeleri olarak başlatmış olduğumuz imza kampanyasını da Bakanlığa ulaştırmamıza rağmen bize hiçbir gerekçe gösterilmeden uygulamaya konulan bu tehlike karşısında sizlerin desteğini bekliyoruz.” 

Açıklamada “kırmızı plakanın önemi, kazaların önlenmesi, korsan araç, kurumsal firmaların baskısı, 6 bin aracın 12 bin adet plakasından doğacak ranta” da işaret edildi.