Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı ile Dağcılık Spor Derneği arasında; ‘Dipkarpaz Zafer Burnu’nda toplam 45 km uzunluğunda yürüyüş parkuru oluşturulmasına yönelik işbirliği Protokolü’ imzalandı.

Bugün saat 12.30’da Bakanlıkta gerçekleşen protokol imza töreninde Turizm Planma Dairesi Müdürü Turgut Muslu’da hazır bulundu.

GÜNDÜZ:

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, yürüyüş kültürünün önemine işaret ederek, bu kültürün insan sağlığı ve mutluluğu açısından önemli olduğunu belirtti. Uzun yıllardır her sabah düzenli yürüyüş yapmayı ihmal etmediğini söyleyen Bakan Gündüz, kendini son derece zinde hissettiğinin altını çizdi.

Başbakan Yardımcısı Gündüz, bireyin spora ayıracağı bir saatin kişiyi hem sağlıklı,  hem mutlu, hemde hayata pozitif bakmayı sağlayacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Protokol ile birlikte özel ilgi turizmi kapsamında, Kıbrıs Türk Halkı yanında ülkeye gelen turistlere alternatif doğa yürüyüş parkurları sunmanın haklı gururunu yaşadıklarını da söyledi. 

TOSUN:

Yürüyüşün bir yaşam biçimi olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan Dağcılık Spor Derneği Başkanı Yıldırım Tosun’da dernek çalışmaları konusunda Bakan Gündüz’ü bilgilendirdi.

Tosun, dağ sporu yolunda insanların aileleri ve çevresi ile sağlıklı bir hava teneffüs ederken ayrıca doğa ve deniz ile buluştuğuna işaret ederek, sağlığın yanı sıra kültürel bir etkinliğinde sağlandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz ve Dağcılık Spor Derneği Başkanı Yıldırım Tosun, ‘Dipkarpaz Zafer Burnu’nda toplam 45 km uzunluğunda yürüyüş parkuru oluşturulmasına yönelik işbirliği Protokolü’nü imzaladı.