Dipkarpaz Zafer Burnu’nda Ahmet Akın’a ait büfe olarak kullanılan izinsiz yapı mahkeme kararıyla yıkıldı. Yıkım ekiplerini görünce sinir krizi geçiren Akın’ın annesi fenalaşarak Dipkarpaz Sağlık Merkezi’ne kaldırıldı

Dipkarpaz Zafer Burnu’nda Ahmet Akın’a ait büfe olarak kullanılan izinsiz yapı mahkeme kararıyla yıkıldı. Yıkım sırasında çok sayıda polis memuru da hazır bulundu. İskele Kaza mahkemesinden çıkan yıkım kararı sonucunda İskele kaymakamlığı ekipleri, sabah saatlerinde Ahmet Akın’a ait büfeyi yıkmaya başladı.

Yıkım ekiplerini görünce sinir krizi geçiren Ahmet Akın’ın annesi fenalaşarak Dipkarpaz Sağlık Merkezi’ne kaldırıldı. Akın’a destek için gelen bir grup Karpazlı da yıkımı engellemek için büfeye gitti. Yıkım sırasında bazı vatandaşlar vinç operatörüne de saldırdı. Yıkım kararına isyan eden Ahmet Akın’ın babası Fesih Akın, oğlunun söz konusu büfe için bankalara borçlandığını anlatarak, “ülkede o kadar çok kaçak yapı varken büfenin yıkılmasına anlam veremiyoruz” dedi. Altınkumsal’da bungalow sahibi olan Hüseyin Civelek de Akın’a destek amaçlı geldiğini kaydederek vatandaşlar arasında ayrım yapıldığını savundu. Polisin vatandaşları yatıştırmasının ardından büfe boşaltılarak yıkımı gerçekleştirildi.