Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu, Cumhuriyet Meclisi’nde iki kadın milletvekilinin, kürtaj ile ilgili yasal düzenleme için yaptığı teklifin toplum nezdinde infiale sebep olduğunu savundu.

Zaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu teklif cinayetin yasallaşması teklifidir” ifadelerini kullandı.

Zaroğlu açıklamasında, istenmeyen doğumların önlenmesi demek olan kürtajın, yasal, etik ve dini açıdan incelendiğinde ilk 10 haftada uygulanabilecek tıbbi bir müdahale olduğunu belirterek, söz konusu kadın milletvekillerinin bunu 20 haftaya çıkarmaya çalıştığını bildirdi.

Anne karnındaki bebeklerin 10. haftadan sonra ete kemiğe büründüğünü, organlarının oluştuğunu, kalp atışlarının meydana geldiği belirten Zaroğlu, “20 haftalık bebek artık canlı bir varlıktır. Bu çocuğu kürtajla aldırmak resmen cinayettir. Bu hanım milletvekilleri keşke bu teklifi yapmadan önce Meclisteki doktor arkadaşları ile konuşmuş olsalardı.” ifadelerine yer verdi.

İki kadın milletvekilinin Girne’deki “Kürtaj Davasından” etkilenerek yapmış olduğu bu teklifi kabul edilemez olarak niteleyen Zaroğlu, “Hukuken, ahlâken ve tıbben sorunlu bu teklifi getiren milletvekilleri ya hapisteki arkadaşlarına yardımcı olmak için bu yasal düzenlemeyi istedikleri ya da kürtaj yapan herhangi bir hastaneye ortak oldukları düşüncesi akla gelmektedir.” dedi.

Zaroğlu, “Özellikle insani haklarından bahseden, her platformda hümanizm propagandası yapan bu hanım milletvekillerini ve onlara gerekli uyarıda bulunmayan CTP yönetimini şiddetle protesto ediyoruz.” ifadelerini kullandı.