Antalya'da sokağa terk edilen 1 ve 3 yaşlarındaki iki kız çocuğuna polisin yardım eli uzandı. Karınları acıkan çocuklar, bir evde yemek yedirildikten sonra hastane kaldırıldı.

Olay, Antalya'nın Muratpaşa ilçesi 1171 sokak üzerinde meydana geldi. Sokak üzerinde sahipsiz iki kız çocuğunu görenler çocukların sokağa terk edilmiş olmasından şüphelenerek durumu polise bildirdi. Biri 3 diğer ise 1 yaşındaki çocukların bitkin halde olduğunu gören Yıldıray Elden isimli vatandaş, çocukları alıp evine getirdi ve polisi aradı. Elden, çocukların aç ve bitkin halde olduğunu görünce karnını doyurmak için yemek yedirdi. 3 yaşında olan kız çocuğu sadece ismini söyleyebilirken adının Ecrin olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri çocukları sağlık kontrolünden geçirdi. Anne ve babasının kim olduğu henüz tespit edilemeyen çocuklar, sağlık ve polis ekiplerinin elinden tutarak evden ayrıldı ve ambulansa binerek Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çocukları bulan Yıldıray Elden ise, "Vicdanım el vermedi. Karınları da açtır diyerek ellerine kek verdim. Küçük olanı altını kirletmiş onu da temizlettim. Sonra muhtara giderek durumu anlattım ve polise haber verdik. Annesini babasını görseydim çocukları sokağa bıraktıkları için kızardım" dedi. Bebeklerin kardeş olup olmadıkları anlaşılamazken, polise intikal eden bir kayıp bildiriminin de bulunmadığı öğrenildi.

Çocukları sokağa terk edenlerin tespiti için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.