Melin Dobran

Girne’de narkotik ekiplerinin gerçekleştirdiği pusu görevi sonuç verdi, operasyon sonucu 554 adet uyuşturucu hap, 1 adet tabanca, şarjör ve 14 adet canlı mermi” ele geçirildi. Girne polisinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonda ele geçirilen uyuşturucu hapları satacağı öğrenilen Mehmet Düşünüklü ile Serkan Aygün gözaltına alınarak dün tutukluluk talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis mahkemeye aktardığı şahadetinde,  zanlılar Mehmet Fatih Düşünüklü ve Serkan Aygün’ün önceki gece saat 20.00 sıralarında Girne’de düzenlenen operasyonda tutuklandıklarını söyledi. 

Narkotiği fark edince koşmaya başladı 

Polis, pusu görevi gerçekleştiren görevli ekiplerin zanlı Mehmet Fatih Düşünüklü’yü elinde poşetle Girne Nurettin Ersin Paşa Cami’sinin park yerinde tespit ettiklerini belirtti. Polis, zanlının polisi fark etmesi ile olay yerinden kaçmaya çalıştığını ve makul güç kullanılarak tutuklandığını kaydetti. 

Belinde Glock’la Girne’de geziyordu

Soruşturmayı yürüten polis, Mehmet Fatih Düşünüklü’nün üzerinde yapılan aramada 1 adet 9 mm çapında GLOCK marka tabanca, 1 adet şarjör içerisinde 14 adet canlı mermi ele geçirildiğini açıkladı. 

Zanlının elindeki poşette 493 adet yeşil renk uyuşturucu hap bulunduğunu ifade eden polis, yapılan sorgulamada söz konusu hapları zanlının Serkan Aygün’den satmak için aldığını itiraf ettiğini söyledi. 

Silahı gemiyle getirmiş…

Polis, zanlının üzerinde bulunan silahı ise 18 Nisan tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan gizlice ülkeye soktuğunu itiraf ettiğini açıkladı. Polis, aynı gün mahkeme emri ile zanlı Düşünüklü’nün misafir olarak bulunduğu Serkan Aygün’ün evinde arama yaptıklarını, tuvalet lavabosuna gizlenmiş 30 adet evin diğer odasında ise kavanoz içinde 31 adet pembe renk uyuşturucu hap ele geçirdiklerini belirtti.

Aygün suçlamaları kabul etmiyor

Polis, zanlılar hakkında soruşturmanın yeni başladığını ifade ederek emare olarak alınan uyuşturucu hapların Devlet Laboratuvarına, silahın ise incelenmek üzere balistiğe gönderildiğine söyledi. Polis, zanlı Düşünüklü’nün suçunu kabul ettiğini ancak zanlı Aygün’ün suçlamaları kabul etmediğini, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlıların bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. 

Düşkünlü, çok pişmanmış…

Talebin ardından söz hakkı verilen zanlı Düşünüklü çok pişman olduğunu ifade ederken, zanlı Aygün ise sessiz kalmayı tercih etti. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlıların bir gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.