Bölge Sağlık, Kadın ve Sosyal Refah Yöneticisi Paula Bernardo, cumartesi günü bir cenaze töreninde geleneksel Pompe birası içen üç kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ölü sayısının 72'ye çıktığını açıkladı.

Zehirli bira nedeniyle hala hastanede tedavi altında olan kişi sayısının ise 35'e düştüğü belirtildi. Olaydan sonra 196 kişi hastaneye kaldırılmıştı.

Polis sözcüsü Zeferino Sande, "Radio Mozambique" ile yaptığı söyleşide, biranın yapıldığı fıçının ortadan kaybolduğunu söyledi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Tete bölgesinde cumartesi günü bir cenaze töreninde ikram edilen biraya timsah safrası karıştırıldığından şüpheleniliyor.

Güney Afrikalı bir timsah uzmanı olan Johan Marais ise bu iddiayı reddederek timsah safrasının bu denli zehirli bir madde olmadığını belirtti.

HİNDİSTAN'DA SAHTE İÇKİDEN ÖLENLERİN SAYISI 28'E ÇIKTI

Öte yandan Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde sahte içki içtikten sonra ölenlerin sayısı 28'e çıktı.

Polis yetkilisi Mukul Goel, eyaletin güneybatısındaki bir köyde 11 kişinin daha sahte içki nedeniyle öldüğünü, ölü sayısının 28'e yükseldiğini belirtti.

Hükümet yetkilisi Anil Garg da sahte içki içen 160 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Doktorlar, hastaneye kaldırılanların bazılarını durumunun ciddiyetini koruduğunu ve solunum cihazına bağlı olduklarını söyledi. Bazı hastaların görme yetilerini kaybettiği bildirildi.

Sahte içkinin, eyalet başkenti Lucknow yakınlarındaki bir köyde oynanan kriket maçını seyreden 200'den fazla kişi tarafından tüketildiği belirlendi. King George Tıp Fakültesi'nin travma merkezi doktoru Kausar Usman, içkinin incelendiğini ve canlılar için zararlı olan metil alkol bulduklarını ifade etti.

Eyalet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, sahte içkileri satan dükkan sahibinin gözaltına alındığı belirtildi. Olayla ilgili Uttar Pradeş Başbakanı Akhilesh Yadav, rüşvet alarak dükkanla ilgili şikayetleri hasıraltı ettiğinden şüphelenilen altı polis memurunun gözaltına alındığını açıkladı.