Zanlı Zenginses bugün teminat duruşması için yeniden yargı huzuruna çıkarılarak, davaları görüşülünceye kadar 2 ay süreyle cezaevine gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Trafik Şube’de görevli polis Çavuşu Faris Eserbaş, zanlı Ali Aziz Zenginses’in “dikkatsiz, alkollü, süratli ve Sürüş ehliyetine konulan kuralları ihlal edip ölüme sebebiyet verme” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığına dikkat çeken polis, KKTC vatandaşı olduğuna ve serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçabileceğini belirterek, davaları görüşülünceye kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının işlediği suçun ciddiyetine dikkat çekerek davalarında hazır bulunmasını sağlamak adına yargılanacağı güne kadar 2 ayı aşmayacak bir süre ile Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini emretti.